København

Yahya Hassan kalder DF’er for liderlig, rabiesramt hyæne

Digteren og folketingskandidaten langer ud efter Alex Ahrendtsen (DF) i ny Facebook-video

Arkvifoto: Michael Bygballe

Arkvifoto: Michael Bygballe

KØBENHAVN:Digteren Yahya Hassan er ikke begyndt at pakke sine hårde ord ind i vat, selv om han nu vil stille op til folketingsvalget for Nationalpartiet. I en video, lagt op på Facebook 30. april, omtaler han Dansk Folkepartis Alex Ahrendtsens latter, som noget, ”der får zoologer til at tænke på en liderlig, rabiesramt hyæne i løbetid.” Det skriver Fyens.dk.

Den omtalte latter kommer ifølge Yahya Hassan som reaktion på en hyldest til nye tegninger fra den svenske Muhammed-tegner Lars Wilks. Men hverken de nye tegninger eller det citat, som læses op i videoen, har hold i virkeligheden. Men trods den farverige beskrivelse af hans latter, griner Alex Ahrendtsen af Yahya Hassans beskrivelse.

- Jeg synes, det er morsomt, siger Ahrendtsen, der er kulturordfører og børne- og undervisningsordfører for DF.

- Det vil jeg tænke på hver gang, jeg griner, og hver gang jeg ser Yahya Hassan. Så vil jeg grine og tænke på den der småliderlige hyæne.

Alex Ahrendtsen mener ikke, at Yahya Hassan går over stregen. Heller ikke selv om han ikke kan genkende noget af det, han bliver citeret for i videoen.

- Det må være noget satire. Han er jo bare en lille forfængelig dreng, der gerne vil have lidt sjov i gaden. Yahya Hassan betyder jo ingenting i dansk politik. Han bruger løgnen som poetisk virkemiddel, og på den måde er der ingen, der tager ham seriøst. Han er bare en pauseklovn, siger Alex Ahrendtsen.

Det er ikke første gang, Yahya Hassan benytter sig af den kunstneriske frihed i sin omtale af politikere. Den 19-årige aarhusianer har tidligere blandt andet skrevet, at værdiordfører Pia Kjærsgaard har givet ham oralsex og i et interview på DR Deadline beskyldt DF-næstformand Søren Espersen for at have været nazist.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Yahya Hassan eller hans partiorganisation.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.