Yates vinder på skrap stigning og overtager Vuelta-føring

Simon Yates er ny mand i Vuelta a España-førertrøjen, efter at han lørdag vandt løbets 14. etape.

Simon Yates var stærkest, da klassementfavoritterne lørdag kæmpede om sejren på 14. etape af det spanske etapeløb Vuelta a España.

Briten, der kører på Mitchelton-Scott-holdet, tog sejren på den stejle Alto Les Praeres-stigning og overtog samtidig løbets førertrøje.

Miguel Ángel López (Astana) blev nummer to efterfulgt af Alejandro Valverde (Movistar) på tredjepladsen.

Som det så ofte sker, kom der hurtigt et udbrud afsted på etapen, der indeholdt fem kategoriserede stigninger.

En gruppe på seks mand bestående af Sky's Michal Kwiatkowski, Michael Woods fra Education First, Thomas De Gendt fra Lotto-Soudal, Ivan Garcia Cortina fra Bahrain Merida og de to BMC-ryttere Brent Bookwalter og Nicolas Roche stak afsted uden det store besvær.

Feltet var dog ikke villig til at slippe tøjlerne helt, og udbruddets forspring blev aldrig større end tre et halvt minut.

På vej op ad etapens tredje stigning begyndte feltet at røre på sig, og tempoet steg efter et fremstød fra Bahrain Merida-holdet.

Det fik udbruddet til at sætte farten op, og den seks mand store gruppe faldt langsomt fra hinanden.

På vej op ad etapens næstsidste bjerg, kategori 3-stigningen Alto de La Falla de Los Lobos, var det kun Kwiatkowski, Bookwalter og Roche, der var tilbage.

De to BMC-ryttere kunne dog ikke følge med, da polakken med et jagtende felt bag sig satte tempoet op.

Det efterlod kort tid efter Kwiatkowski som den eneste tilbageværende udbryder foran en større gruppe bestående af stort set hele toppen af klassementet.

Fraværende fra favoritgruppen var løbets førende rytter, Jesús Herrada (Cofidis), nemlig.

Spanieren kunne ikke følge med på vej op ad Alta de La Falla de Los Lobos-stigningen og måtte se sit forspring i klassementet blive mindre og mindre, indtil det til sidst var helt væk.

Med fem kilometer tilbage sluttede Kwiatkowskis soloridt, da favoritgruppen indhentede polakken på vej op ad Alto Les Praeres.

Herefter skulle etapevinderen findes mellem de store favoritter, der på skift forsøgte at slippe af med hinanden på bjerget, der blandt andet bød på strækninger med en stigningsprocent på 22.

Til sidst var det en stærk acceleration fra Simon Yates med lidt under en kilometer tilbage, der gjorde forskellen, og briten kunne køre alene over målstregen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.