Ydby siger nej til møller

Borgermøde endte i mere modgang end medgang for mølleprojekt ved Sindrup

Jens Fogh-Andersen
Ydby takker nej til møller. Foto: Peter Mørk
Ydby 3. april 2017 23:58 - Opdateret 4. april 2017 08:43

YDBY: Hvis nogen skulle være i tvivl om den fremherskende holdning i Ydby og omegn til planerne om at rejse seks 130 meter høje vindmøller ved Sindrup så blev det mandag aften slået fast, at rigtig mange borgere i området siger "nej tak".

Et par hundrede mennesker var mandag aften samlet til et godt to timer langt møde i Ydby Hallen, hvor bannere på væggen klart gav udtryk for mødets dagsorden: Ydby siger nej til møller.

Foran de mange fremmødte sad et panel af kommunalpolitikere samt brødrene Søren og Jens Nicolajsen, der står bag vindmølleprojektet.

Jens Fogh-Andersen
10 kommunalpolitikere sad i panelet sammen med Søren og Jens Nicolajsen, der står bag projektet.Foto: Peter Mørk

Selv om Søren Nicolajsen forklarede, at tanken var at skabe et vindmølleprojekt med bred, lokal opbakning og for at holde investeringer i Thisted Kommune var der aftenen igennem kun spredte klapsalver fra salen som opbakning til mølleplanerne.

Anderledes højlydte var klapsalverne, når politikerne i panelet igen og igen betegnede forløbet af den igangværende vindmølleplanlægning som dårligt.

- Vi endte med tre mulige vindmølleområder som resultat af et politisk kompromis, sagde Henning Holm (S), der høstede stort bifald da han klart tilkendegav, at Sindrup-projektet ikke har nogen gang på jord.

- Så vær ganske rolige, sagde han til forsamlingen.

Esben Oddershede (V), medlem af kommunens udvalg for klima, miljø og teknik, medgav at "planprocessen har været forkert".

- Den har givet nogen indtryk af, at man kan komme igennem med hvad som helst, sagde han.

Jens Fogh-Andersen
Foto: Peter Mørk

Som en af de få politikere i panelet bakkede Lars Steffensen (V) op om vindmølleprojektet.

- Det er et godt projekt fra brødrene Nicolajsen. Jeg anerkender deres arbejde, og det er uheldigt, hvis det nu sendes til hjørne eller helt ud. Det er beklageligt, hvis det skal væk, med det arbejde, der er lagt i det, sagde han.

Efter mødet konstaterer Søren Nicolajsen, at mødets forløb helt som forventet.

- Jeg ved, at der er flere, som støtter projektet, end der er givet udtryk for i aften, siger han.

Samtidig undrer han sig over, at der allerede nu er politikere, som dømmer mølleprojektet ude endnu inden det har været i høring.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...