Yderligere 2900 personer kom i beskæftigelse i oktober

Der blev 2900 flere lønmodtagere i oktober sammenlignet med måneden før, viser tal fra Danmarks Statistik.

Der er blevet delt flere lønsedler ud i oktober end måneden før. Selvom jobfesten er løjet lidt af, forsætter beskæftigelsen med at stige og slå nye rekorder. (Arkivfoto)

Der er blevet delt flere lønsedler ud i oktober end måneden før. Selvom jobfesten er løjet lidt af, forsætter beskæftigelsen med at stige og slå nye rekorder. (Arkivfoto)

KØBENHAVN:Yderligere 2900 personer blev lønmodtagere i oktober, viser Danmarks Statistiks foreløbige opgørelse over beskæftigelsen i Danmark.

Stigningen er større end måneden før, men det ændrer ikke ved, at beskæftigelsen er steget mindre i årets første ti måneder end de foregående år.

I 2019 er beskæftigelsen steget med 2800 personer i gennemsnit hver måned til og med oktober.

Det gennemsnit er det laveste siden 2014, hvor de første ti måneder i gennemsnit bød på en stigning i beskæftigelsen på 2500 personer hver måned.

Igen i oktober var det i den private sektor, at der blev udsendt flere lønsedler, mens den offentlige sektor havde færre lønmodtagere.

Der blev 3500 flere lønmodtagere i den private sektor, mens det offentlige aflønnede 700 færre i oktober.

Ud over stigningen i oktober har Danmarks Statistik også revideret tallene fra september med 1500 flere lønmodtagere, end hidtil antaget.

Cheføkonom i Arbejdernes Landsbank Jeppe Juul Borre forklarer, at 2019 er mere end godt på vej mod den forventede stigning på 30.000 lønmodtagere for hele året. Foreløbig er der kommet 28.372 flere i arbejde ifølge Danmarks Statistik.

- Beskæftigelsen fortsætter opturen og udbygger med dagens tal rekorden for antal lønmodtagere i arbejde i Danmark, skriver han i sin analyse af fredagens tal.

- Selv om beskæftigelsen fortsat stiger, så står det dog soleklart, at noget af dampen er gået af beskæftigelsestoget.

- Det er på ingen måde en overraskelse efter en periode med så langt et opsving, og vi skal huske på, at der fortsat er tale om fremgang og ikke tilbagegang.

Der er god grund til at følge beskæftigelsen, skriver cheføkonom hos Dansk Byggeri Bo Sandberg i sin analyse:

- Den månedlige udvikling i lønmodtagerbeskæftigelsen har efterhånden erobret titlen som det vigtigste ”hårde” danske økonomiske nøgletal, da det er en god strømpil for arbejdsmarkedet og sundhedstilstanden i økonomien i det hele taget, og heller ikke efterfølgende bliver revideret i tide og utide.

Tallene fra Danmarks Statistik er sæsonkorrigeret.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.