Yemens houthi-oprørere siger, at de har nedskudt amerikansk drone

De Forenede Arabiske Emirater trækker styrker ud af Yemen, hvor forhandlinger intensiveres.

Kampene i Yemen er blevet intensiveret mere og mere siden 2015, da houthi-oprørerne vandt terræn og rykkede frem mod regeringens midlertidige hovedkvarter i Aden. (Foto).  Dette fik saudiaraberne og sunnimuslimske allierede lande til at gribe ind og bekæmpe den shiamuslimske oprørsgruppe.

Kampene i Yemen er blevet intensiveret mere og mere siden 2015, da houthi-oprørerne vandt terræn og rykkede frem mod regeringens midlertidige hovedkvarter i Aden. (Foto). Dette fik saudiaraberne og sunnimuslimske allierede lande til at gribe ind og bekæmpe den shiamuslimske oprørsgruppe.

RIYADH:Yemens houthi-oprørere siger, at de har skudt en amerikanskbygget drone ned nær grænsen til Saudi-Arabien. Det skriver en talsmand for houthi-oprørerne på Twitter.

- Vores luftforsvar har nedskudt en amerikanskbygget ScanEagle drone nær den saudiske grænse. Dronen indsamlede efterretningsoplysninger, siger talsmanden, Yahya Sarea.

Houthi-oprørerne i Yemen har tidligere taget skylden for adskillige droneangreb mod mål i Saudi-Arabien.

Yemen har siden 2014 været underkastet en blodig magtkamp mellem houthi-oprørerne og landets regering, som støttes af Saudi-Arabien.

Der har i den seneste tid været ført forhandlinger om en fredsløsning i Yemen.

Kampene i landet er blevet intensiveret mere og mere siden 2015, da houthi-oprørerne vandt terræn og rykkede frem mod regeringens midlertidige hovedkvarter i Aden. Dette fik saudiaraberne og sunnimuslimske allierede lande til at gribe ind og bekæmpe den shiamuslimske oprørsgruppe.

Volden åbnede en ny front i den årelange krig i Yemen, som er et af verdens fattigste lande.

De Forenede Arabiske Emirater, som er allieret med Saudi-Arabien i konflikten, har i denne uge meddelt, at dets styrker har forladt Aden og er vendt hjem.

Dette opfattes som en ny chance for mere forhandling i konflikten, der opfattes som en stedfortræderkrig mellem stormagterne Saudi-Arabien og Iran.

FN venter på muligheden for at genstarte en fredsproces, så den fire år lange krig, som har kostet titusindvis af mennesker livet, kan blive bragt til en afslutning.

Konflikten har medført, at landet er på randen af en hungersnød, og Yemen er i flere år blev omtalt som verdens største humanitære krise.

/ritzau/Reuters

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.