Yngste danske OL-deltager: Anede ikke jeg satte rekord

Teenageren Anna Emilie Møller var ikke langt fra at kvalificere sig til finalen i 3000 meter forhindringsløb.

OL2016 Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

OL2016 Foto: Scanpix/Jens Nørgaard Larsen

Dansk atletik har måske en kommende international stjerne på vej.

I hvert fald var Danmarks yngste OL-atlet i Rio, 19-årige Anna Emilia Møller, yderst tæt på at kvalificere sig til finalen i 3000 meter forhindringsløb.

Hun kappede 8 sekunder og 75 hundreddele af sin egen danske rekord, og det er i sig selv usædvanligt. Selv anede hun ikke, at tiden var så god.

- Jeg havde slet ikke nogen fornemmelse af, hvor hurtigt jeg havde løbet. Og om det overhovedet var personlig rekord.

- Jeg fokuserede ikke på tiden midt i løbet, men jeg kunne godt se, at det var lidt for hårdt at følge frontgruppen til sidst.

- Jeg prøvede at hænge på, men de trak fra. Og så håbede jeg lige, at jeg kunne hente kineseren. Jeg løb det, jeg kunne, siger Anna Emilie Møller.

Det var en kenyaner, der vandt det indledende heat 3, mens Anna Emilia Møller på sjettepladsen manglede lidt over to sekunder for at nå i finalen.

- Jeg mærkede på kroppen, om jeg kunne holde til at løbe med. For hvis jeg var løbet med frontgruppen, så havde jeg måske ikke haft energi til at holde til mål, siger Anne Emilia Møller.

Selv om OL-finalen ikke glippede med meget, er danskeren ikke skuffet.

- Der er kun en ærgrelse, fordi medierne fokuserer på de to sekunder. Men man kan jo aldrig vide, hvilke tider de sidste seks skal have.

- Jeg kunne ikke vide, at jeg skulle løbe 9.30 for at komme med. Det er bare, hvad der kan ske. Jeg må bare fokusere på alt det gode, siger Anna Emilia Møller med henvisning til, at top-3 fra hvert heat gik videre samt de seks hurtigste derudover.

Nu skal løbetalentet hjem og finde ud af, om det er 3000 meter forhindringsløb, hun skal satse på i de kommende år.

- Hvis jeg skulle blive i disciplinen, så skal jeg forbedre teknikken og kunne springe over med begge ben. Det kan jeg ikke. Der er stadig meget jeg kan forbedre teknisk, siger hun.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.