Yussuf Poulsen selvtræner for at blive mere målfarlig

Efter træningerne bliver Yussuf Poulsen på grønsværen for at træne afslutninger, så han kan score flere mål.

Yussuf Poulsen brændte en friløber og følte sig snydt for et straffespark i testsejren over Panama i torsdags. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Yussuf Poulsen brændte en friløber og følte sig snydt for et straffespark i testsejren over Panama i torsdags. Foto: Scanpix/Liselotte Sabroe

Tre mål i 25 landskampe, og tre mål i sine 24 kampe i Bundesligaen i denne sæson.

Umiddelbart er det ikke skræmmende målstatistikker, som landsholdsangriber Yussuf Poulsen bærer rundt på. Det ved han også godt selv, og det er et område, han har stor fokus på at forbedre.

Derfor træner han så vidt muligt afslutninger hver træningsdag, når holdkammeraterne i RB Leipzig er gået ind i omklædningsrummet.

- Jeg laver afslutninger hver eneste dag for mig selv efter træning. Hvis der er en målmand, så bruger jeg selvfølgelig ham, hvis der ikke er, så stiller jeg nogle kegler op og sørger for, at jeg skal ramme hjørnerne.

- Jeg ved jo godt selv, at jeg skal score flere mål. Men det handler også om andet end afslutningsteknik, siger Yussuf Poulsen.

Den 23-årige angriber har selvtrænet afslutninger siden skiftet til RB Leipzig i sommeren 2013. En session med afslutninger kan vare op til 45 minutter.

- Det er forskelligt, hvor lang tid jeg bruger på det. Hvis jeg får lov til det, så står jeg der gerne i tre kvarter.

- Nogle gange siger staben, at jeg skal holde lidt igen, og så står jeg der måske kun i et kvarter. Det handler om, hvor meget jeg har spillet på det seneste, og hvornår vi skal spille igen, siger Yussuf Poulsen.

Selv om scoringsfrekvensen ikke er så høj, starter han ofte inde for både landsholdet og RB Leipzig.

Det skyldes i høj grad hans egenskab som en løbestærk og evigt hårdtarbejdende presspiller, men det får man ikke lige så meget kredit for, siger han.

I stedet bliver der for eksempel lagt mere vægt på, at han brændte en chance alene med Panamas målmand i torsdagens 1-0-sejr, påpeger han.

- Manglende mål er det eneste, jeg hører for, hver gang jeg snakker med pressen. Jeg bliver altid spurgt, hvorfor jeg ikke scorer flere mål. Hvis jeg selv kunne vælge, havde jeg da også gerne scoret flere mål.

- Fodbold er sort-hvidt, og jeg kan jeg pludselig ikke afslutte, fordi jeg ikke scorer på en friløber mod Panama. Det er jo ikke, fordi jeg har brændt 5000 100-procent-chancer på landsholdet, siger Yussuf Poulsen.

Han medgiver dog, at flere mål også vil få ham til at stå endnu stærkere i den hårde kamp om spilletid i landsholdets angreb.

- Havde jeg lavet lige så mange mål som Christian Eriksen i kvalifikationen, så havde der heller ikke været nogen tvivl i forhold til, om jeg skal starte inde eller ej, siger Yussuf Poulsen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.