Yussuf Poulsen vil ryste reserveimage af sig

Yussuf Poulsen omtales oftest som en af jokerne på landsholdet, men han føler sig som en stamspiller.

Det danske fodboldlandshold Foto: Scanpix/Martin Sylvest

Det danske fodboldlandshold Foto: Scanpix/Martin Sylvest

Når medierne gisner om, hvordan Åge Hareide vil sammensætte sin offensiv til landskampene, går snakken ofte på navne som Nicolai Jørgensen, Andreas Cornelius og kometen Kasper Dolberg.

Og så kan RB Leipzig-spilleren Yussuf Poulsen måske være en joker.

Den hurtige og høje angriber fra den østtyske klub har raget et reserve- eller jokerimage til sig i landsholdsregi, men det er forfejlet, mener han selv.

- Mange siger, at jeg ikke er stamspiller, men jeg har spillet samtlige kampe på det seneste.

- Der er ikke én kamp, hvor jeg ikke er blevet skiftet ind, og jeg har spillet flere fra start, end jeg er startet ude.

- Så jeg mener egentlig, at jeg er tæt på stamspiller, men det er selvfølgelig, hvordan folk ser på det, siger Yussuf Poulsen i landsholdslejren.

Han måtte melde afbud på grund af en skade senest mod Rumænien, og efter aftale med sin klub meldte han afbud til træningsturneringen Kirin Cup i juni sidste år.

Derudover har Leipzig-angriberen fået spilletid i samtlige Danmarks kampe fra og med venskabskampen i Montenegro i juni 2015. Det er 15 kampe, hvoraf de otte har været fra start.

Selv føler Yussuf Poulsen, at han er en stamspiller på Åge Hareides mandskab, og han mener også, at han efter oprykningen til Bundesligaen i sidste sæson har bragt sig i position til endnu mere spilletid.

- Jeg har jo indtil i år aldrig spillet i den bedste række i noget land. Det gør helt sikkert en forskel, at jeg nu er blevet bundesligaspiller, siger han om sit eget niveauløft.

Næste gang, han får mulighed for at få spilletid i landsholdstrøjen, er i tirsdagens venskabskamp mod Tyskland på Brøndby Stadion.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.