Zangenberg til kvinderne: Gå efter det, I er værd

Kvinder skal kræve det, de er værd.

Jul i Tivoli Foto: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Jul i Tivoli Foto: Scanpix/Niels Ahlmann Olesen

Nye beregninger viser, at der kan gå helt op til 111 år, før vi har ligeløn i Danmark, hvis den nuværende udvikling fortsætter.

Det højaktuelle emne deler vandene, også blandt de danske kendiskvinder.

Til gengæld er der en generel konsensus om, at man uanset køn selv må tage ansvar for, at man får løn for det, man er værd.

- Der er så få kvinder, der er gode nok til at tage sig betalt for det, de leverer. Det vil jeg sige enhver dag til enhver kvindeforsamling. At de bør gå efter det, og at de aldrig skal være flove over at spørge om det, siger skuespiller og blogger Julie Zangenberg.

Det giver nemlig pote, mener hun.

- For det værste, du kan få, er et nej. Hvis der er nogen, der synes, du er en opblæst nar, så dem om det. For det meste får du, hvad du gerne vil have, siger hun.

Julie Zangenberg er selv vokset op med en far i forretningsverdenen, og det lå ham meget på sinde, at unge Julie skulle kunne håndtere at gå til lønforhandling, som en mand ville gøre det.

- Man skal ikke være bange for at banke igennem lønloftet, man skal ikke være bange for at bede om stjernerne, og man skal føle, at man helt klart er den rigtige til jobbet, videregiver Julie Zangenberg til Danmarks kvinder.

Og det er debatredaktør på Berlingske Anne Sophia Hermansen enig med hende i.

- Kvinder skal til dels lære at sætte mere pris på sig selv, men de skal også have en forestilling om, hvor dygtige de rent faktisk er, siger hun.

For kvinderne i "4-Listen: Det vi siger", der tirsdag handler om, hvad der får de danske kvinder til at føle sig magtfulde, er målet i sig selv ikke at få mere i løn end deres mandlige kolleger.

- Ens løn handler ikke om at få mere end nogle andre. Det handler om at beslutte dig for, hvad du er værd. Det handler om at kende sit værd, understreger tv-vært og blogger Christiane Schaumburg-Müller.

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.