Ziggy Stardust genopstår

Nordjyske musikere har kastet sig over David Bowie’s legendariske album "Ziggy Stardust And The Spiders From Mars"

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Søren Kepler, Henrik Fevre Nørgaard og Jens Ole Amstrup med ”Ziggy Stardust”, David Bowie’s album fra 1972. Privatfoto

Tidligere i år introducerede det Musiske Hus i Frederikshavn "Album", et nyt koncept hvor nordjyske musikere og talenter opførte The Eagles’ "Hotel California" på fire nordjyske scener.

Nu er det regionale spillested klar med næste album, David Bowie’s legendariske "Ziggy Stardust And The Spiders From Mars" fra 1972.

Jens Ole Amstrup, musik- og udviklingschef i Det Musiske Hus, og Søren Kepler, trommeslager og kapelmester, har efter fire auditions samlet et nyt hold nordjyske musikere med aalborgensiske Henrik Fevre Nørgaard i spidsen som David Bowie, og de første fire koncerter foregår i Det Musiske Hus, Frederikshavn, Alfa i Aars, Stubhuset i Støvring og KEC Jammerbugt i Aabybro.

Rockens guldalder

- Som regionalt spillested forsøger vi at samle nordjyske musikere om et repertoire, der har været med til at inspirere dem og starte deres karriere.

- Sidst var det med F.S. Orlonn i front, der passede perfekt til Eagles’ west coast-sound, og Henrik Fevre Nørgaard, der til daglig spiller i bandet Anubis Gate, foreslog selv "Ziggy Stardust", som et album fra rockmusikkens guldalder i 70’erne, siger Jens Ole Amstrup.

De øvrige musikere bliver Thomas Vammen Jensen, Rikke Mølbæk Noor, Signe Wang Carlsen, Johannes Aaen Jensen, Sigrið Rasmussen, Jakob Skov Søndergård og Søren Kepler.

Der ud over får tre nordjyske talenter chancen for at være med i en strygergruppe.

Første gang "Ziggy Stardust" spiller bliver den 11. januar i Det Musiske Hus i Frederikshavn.

Koncerterne falder i to afdelinger.

- Første sæt er alle numrene fra "Ziggy Stardust" spillet i rækkefølge som på det originale album. Andet sæt bliver en kavalkade af udvalgte numre fra hele Bowie’s karriere, fra "Space Oddity" til "Blackstar", fortæller Jens Ole Amstrup. Der selv er stor Bowie-fan.

Hans favoritalbum er dog ikke "Ziggy" men albummet "Lodger", det sidste album fra Bowie’s såkaldte Berliner-trilogi.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.