Zimling er klar til Hollands hårde hund

Slutrunde-debutant Niki Zimling tror på sig selv i kampen mod hollandske Mark van Bommel på midtbanen.

Zimling er klar til Hollands hårde hund

Midtbanespiller Niki Zimling har respekt for den hårdtspillende hollandske veteran Mark van Bommel, som danskeren skal forsøge at stække i aftenens EM-kamp i ukrainske Kharkiv.

Men Zimling, som er kommet sig over sin tåskade og er med i startopstillingen, har også tiltro til egne evner inden sin slutrunde-debut.

- Mark van Bommel er ved at være oppe i årene, men vi må ikke glemme, at han måske er en af de klogeste spillere i slutrunden. Han har prøvet det, der er at prøve og spillet i de klubber, han har.

- Det siger noget om hans styrke. Men der er ikke nogen, som er så gode, at man ikke kan få muligheder mod dem. Så vi er klar til at yde vores bedste, og jeg tror, vi får vores chancer, lyder det fra Niki Zimling.

Ifølge den tidligere danske landsholdsspiller Kenneth Perez, der har spillet mange år i netop Holland, er Mark van Bommel et muligt ømt punkt, danskerne kan udnytte.

- Danmark skal sætte en på van Bommel, som kan irritere ham lidt og løbe væk fra ham. Van Bommel kan komme i store problemer, hvis han trækkes ud af sin comfortzone lige foran sit forsvar.

- Kommer han ud at løbe lidt, laver han nogle grimme frispark og nogle vanvittige ting, fortæller Kenneth Perez.

35-årige Mark van Bommel har blandt andet spillet for FC Barcelona, Bayern München og AC Milan. Han forlader milaneserne efter sommerferien og vender hjem til PSV Eindhoven.

Opgøret mellem Danmark og Holland begynder klokken 18.

/ritzau/