Zlatan er måske blevet større end Laudrup

Hvem er det største navn i Skandinavien?

Fodbolddebattør Asker Hedegaard Boye mener, at Michael Laudrup er blevet overgået af Zlatan Ibrahimovic. Foto: Scanpix

Fodbolddebattør Asker Hedegaard Boye mener, at Michael Laudrup er blevet overgået af Zlatan Ibrahimovic. Foto: Scanpix

MALMØ:Zlatan Ibrahimovic eller Michael Laudrup - hvem er det største fodboldnavn nogensinde i Skandinavien?

Det er naturligvis svært at lave et regnestykke og nå frem til et facit, der kan sættes to streger under, men flere og flere kommentatorer hælder til, at den svenske angrebsstjerne har overhalet Danmarks største fodboldikon.

Én af dem er fodbolddebattør Asker Hedegaard Boye, der mener, at kapløbet er tæt, men at Ibrahimovic vinder på sin stabilitet. Svenskeren har leveret varen i 10 år for sine klubhold, og det kan Laudrup ikke matche.

- Laudrups klubkarriere tog først fart, da han som 25-26-årig slog igennem for Barcelona.

- Hans klubkarriere er ikke imponerende fra 1982 til 1989, og det kan man godt glemme i den eufori - som også var berettiget - omkring landsholdet, hvor han sammen med Preben Elkjær var et af de store ikoner, siger Asker Hedegaard Boye.

- Laudrup havde ret store problemer med at være en profil i Lazio og Juventus, og det er også årsagen til, at man i dag i Italien ikke betragter Laudrup som en kæmpe stjerne, som man gør i Spanien, Danmark og andre lande.

- Han har også selv udtalt, at han havde svært ved at tackle det ekstra pres og den alvorlige fodboldkultur, der var i Italien.

- Han fik først sin opblomstring i slut-80'erne og var med i de gyldne år under Johan Cruyff i Barcelona plus en stærk sæson i Real Madrid, men så fader klubkarrieren ud igen med skiftet til Japan og Ajax.

- Hans klubkarriere er stor, men det drejer sig om fem-seks år, og ikke alle de 20 år, han var professionel. Det er det, der får mig til at sige, at Zlatan er tanden over Laudrup i min verden. Zlatan har i lang tid holdt et højt niveau, siger Asker Hedegaard Boye og nævner, at svenskeren sæson efter sæson scorer masser af mål.

- Selv i Barcelona hvor han havde sin dårligste sæson, slutter han af med at have et ret højt gennemsnit for mål og antal assister per kamp, siger fodboldebattøren.

Asker Hedegaard Boye mener fortsat, at Ibrahimovic mangler lidt for at matche historiens allerbedste.

- Hvis Laudrup mangler stabilitet for at være blandt de 10 bedste spillere i verden nogensinde, så mangler Zlatan at sætte det hele på plads i en Champions League-semifinale og finale eller til et EM eller VM med Sverige.

- Det skal ikke være i en træningskamp mod England, at han scorer fire mål, men i en CL-finale.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.