Fodbold

Zlatan kritiserer landstræner: Ødelægger det jeg skabte

Janne Andersson har ikke været god nok til at bruge spillere med anden baggrund end svensk, mener Ibrahimovic.

Zlatan Ibrahimovic spillede 116 kampe for det svenske landshold, inden han trak sig tilbage efter EM i 2016.

Zlatan Ibrahimovic spillede 116 kampe for det svenske landshold, inden han trak sig tilbage efter EM i 2016.

LOS ANGELES: Zlatan Ibrahimovic er langt fra tilfreds med den måde, det svenske fodboldlandshold har udviklet sig på, siden han trak sig tilbage fra landsholdet i 2016.

I et interview med avisen Expressen går den 38-årige LA Galaxy-spiller til angreb på landstræner Janne Andersson, der i Ibrahimovic' øjne har været for dårlig til at bruge spillere med anden etnisk baggrund end svensk.

- Første samling. Hvad skete der? Hvor mange med en anden baggrund var inkluderet? Ingen. Så blev han spurgt om det. Så stønnede han.

- I den anden samling tog han flere spillere med forskellige baggrunde med, for at det skulle være politisk korrekt, siger Ibrahimovic.

Janne Andersson afløste Erik Hamrén som landstræner i 2016, og til hans første vigtige kamp mod Holland var der ingen med udenlandsk baggrund i startopstillingen.

I næste kamp var både Jimmy Durmaz og Martin Olsson - begge med udenlandske rødder - med fra start.

- Det var det, der skete. Om det er sådan, ved jeg ikke, men det var det, der skete. Først ingen med anden baggrund. Får spørgsmål. Værger for sig. Derefter kommer flere med, siger Ibrahimovic om landstræneren.

- På den måde vil han ødelægge det, jeg har opbygget i 20 år. Hvis det er det, han står for, skal han stå for det og ikke ændre sig, fordi spørgsmålet kommer op, lyder det fra angrebsveteranen.

Expressen har foreholdt Janne Andersson kritikken, og landstræneren er irriteret over anklagerne.

- Jeg kan forstå, at spørgsmålet opstår, når vi har et samfund, hvor racisme er et reelt problem.

- Jeg tror, at spillere som Zlatan har haft mange kampe, og at han og mange andre er stødt på fordomme og er blevet behandlet uretfærdigt baseret på deres oprindelse.

- Men jeg bliver irriteret, når du antyder, at jeg ville basere mine udtagelser på, hvor du kommer fra. Det er utroligt langt fra, hvad jeg står for som både leder og person, siger Janne Andersson til Expressen.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst