Özlem Cekic trodser partitoppen

Som varslet stemmer den kontroversielle SF'er nej til at hæve topskattegrænsen.

Özlem Cekic trodser partitoppen

SF's Özlem Cekic har som lovet stemt nej til at hæve grænsen for, hvornår der skal betales topskat.

Det er sket under Folketingets tredjebehandling af regeringens skatteaftale med Venstre og Konservative.

Cekic' nej til skattereformen har kostet hende samtlige hendes ordførerskaber, men forud for afstemningen erklærede hun, at hun ikke fortryder.

- Overhovedet ikke. Jeg er simpelthen så afklaret med, at det her rent ideologisk er det rigtige at gøre. Jeg stemmer SF'sk i dag, sagde hun til Ritzau.

- Jeg har jo været imod aftalen, der tager fra overførslerne og giver til topskatten, og den del af det vil jeg også komme til at stemme imod, siger hun.

Aftalen øger ifølge Finansministeriets beregninger uligheden i samfundet en smule, blandt andet fordi overførselsindkomsterne kun øges med prisudviklingen og ikke som hidtil med lønudviklingen.

Selvom Özlem Cekic sammen med Enhedslisten og Dansk Folkeparti stemte nej til lovforslaget, bliver det vedtaget alligevel, da regeringen har flertal sammen med Venstre og Konservative.

Topskattegrænsen hæves med 57.900 til 467.000 kroner, når den er fuldt indfaset i 2022. Det vil altså sige, at færre personer skal betale topskat. Beregninger fra regeringen viser, at 250.000 færre danskere kommer til at betale topskat.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.