Özlem stemmer nej: Jeg fortryder intet

Torsdag stemmer Folketinget en gang for alle regeringens skatteaftale igennem. SF's Özlem Cekic stemmer imod.

Özlem stemmer nej: Jeg fortryder intet

Når Folketinget torsdag formiddag endeligt vedtager den skatteaftale, som regeringen i sommer indgik under stor dramatik med Venstre og De Konservative, så er der især et enkelt folketingsmedlem, der påkalder sig opmærksomhed:

Det er SF's Özlem Cekic, der går stik imod partilinjen og stemmer imod den del af aftalen, der udvander overførselsindkomsterne og giver skattelettelser til folk i arbejde - særligt blandt de velhavende.

Som konsekvens af Özlem Cekics beslutning om at stemme imod sit eget parti har hun mistet samtlige ordførerskaber, ligesom man ved først givne lejlighed vil udskifte hende på posten som formand for Folketingets socialudvalg.

Men torsdag, hvor Cekic rent faktisk skal trykke på den røde knap, er der intet spor af fortrydelse hos den omstridte SF'er.

Spørgsmål: Er der ikke en del af dig, der fortryder?

- Overhovedet ikke. Jeg er simpelthen så afklaret med, at det her rent ideologisk er det rigtige at gøre. Jeg stemmer SF'sk i dag, siger hun.

- Jeg har jo været imod aftalen, der tager fra overførslerne og giver til topskatten, og den del af det vil jeg også komme til at stemme imod, siger hun.

Aftalen øger ifølge Finansministeriets beregningen uligheden i samfundet en smule.

I lang tid så det ud til, at regeringen ville indgå skatteaftalen med Enhedslisten, men beregninger af den nu skrottede aftale med støttepartiet viser, at den også ville have øget uligheden, dog en lille tand mindre.

Spørgsmål: Hvis du skulle have været tilfreds, skulle du jo have været til venstre for Enhedslisten?

- Min kritik går ikke på, at man ikke lavede en aftale med Enhedslisten. Jeg er sådan set ligeglad med bogstavkombinationen. Min kritik går på, at det overhovedet var en del af regeringens eget udspil, siger Özlem Cekic.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.