Özlem-tilhængere kræver svar: Stemmer du ja?

Tilhængere vil vide, om SF's socialordfører er blevet sat på plads og stemmer ja til skatteaftale.

Özlem-tilhængere kræver svar: Stemmer du ja?

SF's socialordfører Özlem Cekic holder radiotavshed, mens hendes facebook-profil flyder over med beskeder fra venner og tilhængere, der vil vide, om det er sandt, at hun har skiftet mening og alligevel stemmer ja til skatteaftalen.

- Gælder dette også for dig?, vil en Facebook-ven vide med henvisning til en artikel om onsdagens dramatiske gruppemøde i SF.

Her erklærede en grådkvalt Lisbeth Bech Poulsen, at hun alligevel vil stemme ja, når skatteaftalen kommer i folketingssalen. Hun har ellers sagt, at hun agtede at stemme imod.

- Jeg har indset, at hvis jeg ikke stemmer for, så kan jeg ikke være SF'er, sagde hun efter mødet med grådkvalt stemme.

Özlem Cekic var faktisk det første af SF's folketingsmedlemmer, der bekendtgjorde, at hun ville stemme nej til den skattereform, regeringen har aftalt med Venstre og Konservative, til trods for at hendes eget parti er med i regeringen.

Men hun deltog ikke i dagens gruppemøde, da hun er på rejse i USA med Folketingets beskæftigelsesudvalg.

Gruppeformand Pernille Vigsø Bagge sagde efter gruppemødet, at SF's folketingsgruppe stemmer samlet, selvom hun ikke havde talt med Özlem Cekic.

- Jeg har ikke haft lejlighed til at tale med Özlem, men holdningen er, at vi stemmer ens i SF til de forslag, som regeringen lægger frem, sagde Vigsø Bagge.

Folketingsgruppen har ikke kunnet komme i kontakt med Özlem Cekic onsdag eftermiddag efter gruppemødet.

Det kan hendes mange facebook-venner tilsyneladende heller ikke. En del udtrykker skuffelse over, at Cekic måske retter ind efter partidisciplinen, mens andre giver deres støtte uanset hvad.

- Kære Özlem - Du skal vide, at skulle du bukke under for det store pres, partiledelsen åbenbart finder det passende at sætte ind overfor de valgte folketingsmedlemmer, så vil jeg - og mange andre - fortsat bakke dig op, skriver en.

/ritzau/