Zoo dissekerer kamel

Odense Zoo afliver sin han-kamel og dissekerer den bagefter foran publikum

Foto: Odense Zoo

Foto: Odense Zoo

ODENSE:Det vakte ramaskrig, da Københavns Zoologiske Have i 2014 aflivede giraffen Marius og efterfølgende dissekerede den foran publikum, men det afskrækker ikke Odense Zoo fra om få dage at gennemføre en lignende manøvre.

I en pressemeddelelse oplyses det, at Odense Zoos 12 år gamle han-kamel i en længere periode har haft en aggressiv adfærd over for de andre kameler samt dyrepassere. Samtidig har han nogle knuder på huden, som vækker bekymring. Derfor har man i samarbejde med dyrlægen, Steffen Knold, besluttet at aflive den mandag 8. august og efterfølgende dissekere den.

- Vi afliver han-kamelen, da hans livskvalitet er forringet, hvilket går ud over dyrevelfærden for ham selv og den øvrige flok. Vi har valgt at benytte anledningen til at dissekere kamelen foran vores gæster, for at skabe en lærerig forståelse af kamelens anatomi. Et af Odense Zoos vigtigste formål, er at følge og formidle dyrenes liv, men også at vise det efter døden. Enten under en dissektion eller som f.eks. udstoppede dyr, skind og kranier, fortæller Nina Collatz, zoolog i Odense Zoo.

Dissekering

Dissekeringen vil foregå ved Atollen, hvor Zooguider vil fortælle om kamelen, mens den skæres op. Gæster vil få et fascinerende indblik i kamelens anatomi, og hvor forskellig og samtidig ens kamelens og menneskets krop er bygget op.

Under dissekeringen lægges der op til dialog, og hvis man har ønsker om at høre særlige detaljer, er der rig lejlighed for dette.

Lærerig formidling

Det har før skabt stor debat, når Odense Zoo har dissekeret dyr foran et publikum. Odense Zoo har i over 20 år løbende dissekeret dyr, for at formidle, fascinere og give publikum en helt unik forståelse for dyrene.

I stedet for at smide det døde dyr til forbrænding, anvender Zoo muligheden for at videregive nyttig og oplysende viden om dyrene. Erfaringer med tidligere dissektioner viser, at børn er meget nysgerrige og altid stiller mange gode spørgsmål, der bidrager til den gode dialog.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Aalborg Kommune ransaget af politiet
Luk