Zoo-ejer ved et tilfælde

Kirsten og Kristian Rasmussen har overtaget Hobro Mini Zoo på Lillemøllevej

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kirsten Rasmussen fra Randers har købt Hobro Mini Zoo af Villy Kasper, der drev dyreparken i seks år. Kirsten Rasmussen, der er 57 år, vil fortsat arbejde i et bofællesskab i Randers ved siden af tilværelsen som dyrehave-ejer.

HOBRO:- Jeg var heroppe med en skoleklasse og ville købe en fugl af ejeren. Han sagde: "Du kan købe det hele" - og så var vi oppe at se det dagen efter. Det fortæller 65-årige Kristian Rasmussen, der sammen med sin hustru, Kirsten Rasmussen (57), har overtaget Hobro Mini Zoo på Lillemøllevej ved Hvornum. Parret er fra Randers og faldt over dyreparken ved noget af et tilfælde: Kristian Rasmussen, der er tidligere landmand, kørte bus, indtil han blev pensioneret for nylig - og det var netop chaufførjobbet, der bragte ham til Hvornum. Hobro Mini Zoos tidligere ejer, Villy Kasper, fortalte allerede sidste sommer, at dyreparken var til salg - men det var altså først i år, det lykkedes ham at finde en køber. "Jeg sælger ikke til hvem som helst. De skal have forstand på dyr, og de skal være glade for dyr," som Villy Kasper sagde det til NORDJYSKE Stiftstidende for et lille års tid siden. Rydder op og renoverer Og det ser ud til, at hans betingelser er blevet opfyldt. Kirsten Rasmussen står som ejer, og ægteparret overtog den fire tønder land store dyrepark 1. juni. Nu er de i fuld gang med at rydde op og renovere i den lille zoologiske have, der ligger og putter sig i det skønne bakkelandskab: Noget træværk skal males, andet bliver skiftet helt ud, træer og buske skal beskæres, og nogle af flisegangene skal lægges om eller ligefrem hæves 30 centimeter, fortæller Kristian Rasmussen, mens han viser rundt. Havens medhjælper starter busk-rydderen og tager fat på det høje græs rundt om en af dyreparkens to søer. - Stedet er en perle. Men det kræver noget arbejde. Det kommer ikke af sig selv, siger Kristian Rasmussen. De nye ejere har overtaget en del af Villy Kaspers dyr, men har også sat mange nye dyr ind i parken. De små heste, gederne, fårene, kaninerne og rævene er "gamle beboere". De har fået selskab af dådyr, hængebugsvin og emuer - og i løbet af sommeren regner Kirsten og Kristian Rasmussen med at få rejst en 28 meter lang og fire meter bred voliere. De har selv mange fugle hjemme på privatadressen i Randers og er leveringsdygtige i fjerede væsener som kakadue, beostær, grå rødhalet jaco og dobbelt gulhovedet amazonpapegøje. God plads til picnic Det er ikke nogen hemmelighed, at det har knebet lidt med besøgstallet i Hobro Mini Zoo de senere år. De seneste års kraftige regnskyl og storme har sat deres præg på parken og har gjort skade på volierer og indhegninger, fremgår det af parkens hjemmeside. Men Kirsten og Kristian Rasmussen satser på, at børnehaver, plejehjem og familier igen vil lægge vejen forbi i stort tal, efterhånden som perlen kommer frem af sit ufrivillige skjul. Der er god plads til picnic, både inde og ude, og en stor legeplads venter på børnene. Er man mere til købe-mad end til madkurv, sælger parken pølser, toast, is og sodavand. Indtil 15. august er dyreparken åben hver dag klokken 10 til 18. Parken er også åben efter 15. august, dog kun til klokken 17 hver dag, og der er mandagslukket i efteråret.

Breaking
Ingen afsluttende prøver for 9. og 10. klasser: 15. april åbner institutioner og skoler for 1.-5. klasse
Luk