Zoo tilbage til istiden

Aalborg Zoo klar med gigantisk udstilling om istiden i samarbejde med Naturhistorisk Museum

6
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

TODBJERG:På en kold og vindblæst bakke lidt nord for Aarhus præsenterede Aalborg Zoo og Naturhistorisk Museum i Aarhus den hidtil største udstilling i verden om istidens klima og de dyr, der levede i Danmark dengang.

Det er faktisk hele to udstillinger. Den ene i Aarhus og den anden i Aalborg. Efter et år bytter de, så borgerne i begge regioner får mulighed for at opleve en storslået udstilling aldrig set før i så stor en skala om istiden.

For nordjyderne vil der være ligheder med udstillingen forrige år om dinosaurerne i Aalborg Zoo, hvor oldtidsdyrene kom til live i parken blandt publikum.

Om et år vil en tur i Aalborg Zoo være en rejse 10.000 år tilbage i tiden. I påsken 2016 vil man kunne opleve en række af de store, uddøde istidsdyr. Der vil blandt andet være mammutter, skovelefanter, sabelkatte, hulebjørne, urokser – og der vil være neandertalmennesker. Alle i modeller i naturlig størrelse med tilhørende lyde og bevægelser.

- Vi vil gerne lave en pendant til de dyr, vi har i Zoo i dag og integrere det i udstillingen. For eksempel vise, hvor ens mammutter og elefanter i virkeligheden er, siger Søren Sørensen, informationschef i Aalborg Zoo.

Budgettet for udstillingerne er 14 millioner kroner, heraf kommer de 12 millioner kroner fra Nordea-fonden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.