Naboer i protest mod byggeri: Se den nye plan her

Husejere i Gug frygtede at miste udsigt over Ådalen - nu kommer et helt nyt forslag på bordet

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

De kommende bygninger skal indpasses i det skrånende terræn, så udsigterne fra beboelserne bagved bevares. Foto: Lars Pauli

GUG:Indsigelser fra de omkringboende ved den første høringsperiode har medført så omfattende ændringer af bebyggelsesplanen i et forslag til lokalplan for et område ved Kong Minos Vej i Gug, at det indebærer en ny høring.

Naboernes indvendinger gik bl.a. på bekymringer for deres udsigt som følge af, at der i området var planlagt byggeri i to etager. I byggefeltet benævnt B1 indstiller by- og landskabsudvalget derfor til, at det kommende byggeri integreres i terrænet, så det i retning mod de bekymrede naboer blot fremstår i én etage.

- Det er et godt eksempel på, at vi også lytter, sagde by- og landskabsrådmand Hans Henrik Henriksen (S) i forbindelse med, at byrådet godkendte forslaget, som derved gik i yderligere fire ugers høring, som reelt er en forlængelse af den foregående høring i otte uger.

Hans Henrik Henriksen forklarede, at det var naboer nord for Kong Minos Vej, der var bekymrede for, at byggeri i to fulde etager ville frarøve dem deres udsigt.

- Det fik os til at tage sagen tilbage i udvalget, hvor den blev ivrigt drøftet, og hvor medlemmerne kom med kreative forslag, hvilket førte til en anderledes bebyggelsesplan, sagde rådmanden, der forklarede, at opgaven bl.a. var løst ved, at en række to etagers bygninger var flyttet fra byggefelt B1 til B2, og at bygningerne i førstnævnte område er blevet indpasset i det skrånende terræn.

Efter flere gange at have rundet rundet udvalg og forvaltning er lokalplanforslaget ifølge Jan Nymark Thaysen (V) landet på en god måde. Foto: Lars Pauli

Efter flere gange at have rundet rundet udvalg og forvaltning er lokalplanforslaget ifølge Jan Nymark Thaysen (V) landet på en god måde. Foto: Lars Pauli

- Det betyder, at dem, der bor ovenfor B1, og som kom med indsigelserne, bevarer deres udsigt ud over ådalen, sagde rådmanden.

Jan Nymark Thaysen, medlem af by- og landskabsudvalget for Venstre, udtrykte stolthed over, at der er brugt den tid, der har været nødvendig for at opnå det nuværende resultat.

- Jeg synes, sagen er landet rigtigt godt, sagde Thaysen, der forklarede, at udvalget havde inddraget en vurdering af, hvilke forventninger folk nord for B1 havde haft, da de byggede deres hus.

- Havde de en forventning om, at der kom nogle huse lige foran dem? Det havde de måske ikke. Derfor tænkte vi, om vi ikke skulle komme dem lidt i møde ved at flytte rundt på nogle etager og huse, så alle får får noget udsigt. Det er jo altid udsigten, vi sider og diskuterer, men nu synes vi, at vi har fået lavet noget, vi kan stå inde for, sagde Jan Nymark Thaysen.

Et frugtbart forløb

At forslaget skal i fire ugers ekstra høring, betragter Vibeke Gamst (K) som et eksempel på, at udvalget har efterkommet borgernes ønsker i første høringsrunde i så udstrakt grad, at forslaget er ændret så meget, at det er nødvendigt at høre borgerne igen.

Gamst betegnede forløbet som et "frugtbart", ikke bare i forhold til at varetage borgernes interesser, men også fordi det har resulteret i et efter hendes opfattelse væsentligt forbedret projekt.

Med det nye forslag bliver der i byggefeltet B1 mulighed for at opføre 33 boliger mod tidligere 40. I B2, hvor der altså er muligt at bygge i to etager, er antallet af boliger til gengæld hævet fra 30 til 39, hvorved det samlede antal boliger er stort set uændret.

I A1 er der mulighed for parcelhuse.

Et stort rekreativt område mod syd, C1 og C2, bliver offentligt tilgængelig også for personer uden adresse i området. I området, der er tænkt som et uplejet naturområde med etablerede stier og trampestier, er der mulighed for at bygge et fælleshus.

Læs her om andre byggeprojekter i området:

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.