Nørresundby på landkortet: Skal opleves som en attraktiv del af Aalborg

Handlende håber, at politikere vil fokusere mere på at udvikle bydelen - både i forhold til handelsliv, aktiviteter og kultur

Torvet i Nørresundby er et af de steder, den ny handleplan gerne vil skabe mere liv og sammenhæng. Arkivfoto: Michael Koch

Torvet i Nørresundby er et af de steder, den ny handleplan gerne vil skabe mere liv og sammenhæng. Arkivfoto: Michael Koch

NØRRESUNDBY:Nørresundby skal i højere grad på landkortet som vigtig en del af Aalborg Kommune. Det mener City Nord Erhverv, som har fået udarbejdet en handleplan for udvikling af bydelen.

- Vi forventer os naturligvis meget af planerne om at bebygge Stigsborg. For på sigt vil det betyde, at Nørresundby bliver Aalborgs største bydel og Vendsyssels største by, og derfor mener vi også, der er behov en varieret detailhandel og flere aktiviteter og kultur, siger Arne Schade.

Han har i det sidste halve års tid været hyret som udviklingskonsulent for City Nord Erhverv. For det er nu, der skal skabes en ny identitet for Nørresundby, hvis ikke bydelen skal gå i stå.

- Indtil nu har der mest været fokus på de lækre arealer på havnen. Men Nørresundby skal helst være en hel by, og derfor håber vi også, at det lykkedes at få flyttet nogen aktiviteter herover, så det opleves som attraktiv del af Aalborg. Gerne lidt ligesom i Budapest, hvor man har to superstærke og spændende bydele på hver sin side af floden, forklarer han.

Et torv med byrum

Arne Schade har selv en række ideer til, hvordan det skal kunne lade sig gøre. For eksempel i forhold til Nørresundby Torv. Men han har også arbejdet tæt sammen med en tænketank, der har været med til at lave handleplanen, som er sendt videre til alle de politiske partier i Aalborg Byråd.

- Det ville være fint, hvis vi kunne få skabt et rigtigt torv med et byrum, som er mere lækkert end det nuværende. Og så skulle der være en cafe med udendørs servering i bunden af rådhusbygningen, for det vil helt sikkert skabe noget mere liv og aktivitet - også i forhold til de lidt døde bankbygninger, mener Arne Schade.

Der bør være en sammenhængende forbindelse mellem den ny bydel på Stigsborg og resten af Nørresundby. For eksempel via et stisystem med en førerløs bus, foreslår tænketanken bag handleplanen. Arkivfoto: Udefra

Der bør være en sammenhængende forbindelse mellem den ny bydel på Stigsborg og resten af Nørresundby. For eksempel via et stisystem med en førerløs bus, foreslår tænketanken bag handleplanen. Arkivfoto: Udefra

Han fremhæver også behovet for at skabe en sammenhæng mellem den ny bydel på Stigsborg og resten af Nørresundby. For eksempel ved at lave en sti med en førerløs bus, der kører hele vejen fra det ny kvarter til Nørresundby Torv.

- Det vil blandt andet kunne lade sig gøre ved at føre den under vejen og samtidig fjerne nogle af de bygninger, der er i dag er under broen. På den måde kommer der også noget mere luft og et flot kig til fjorden, påpeger han.

Når Skansevejen Skoles elever flytter, vil det være oplagt at indrette dele af den tomme skole til kulturhus. Og i derfor håber bydelen, at Aalborg Kommune i fremtiden vil flytte flere kulturelle aktiviteter og arrangementer til den anden siden af fjorden.

Gang i Nørresundby

Fra næste år og frem til 2024 er der planer om en lang række vejarbejder i Nørresundby - blandt andet for at etablere nye kloak, gas og vandledninger.

- Det vil være oplagt at benytte lejligheden til at gøre noget ved vejforløb og belægning, når man alligevel er i gang med at grave. For eksempel på Vestergade der kunne blive meget hyggeligere med små siddekroge og lignende, siger Arne Schade.

Udover forslagene i handleplanen har de handlende også selv en række arrangementer i støbeskeen. I løbet af foråret og sommeren er der for eksempel planer om en koncertrække på torvet med fællestitlen, Gang i Nørresundby. Første gang bliver lørdag 27. april, hvor sidste års Grand Prix vinder Rasmussen spiller op sammen med Gina fra X Factor.

- I forbindelse med lørdagsarrangementerne vil der også være stande, hvor medlemmerne tilbyder forskellige former for torvehandel, og Aalborg Kommune har også lovet at komme med en workshop, hvor folk i Nørresundby kan komme og give deres mening til kende i forhold til den ny helhedsplan, fortæller Arne Schade.

Rasmussen fra sidste års Melodi Grand Prix spiller op på Nørresundby Torv 27. april Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Rasmussen fra sidste års Melodi Grand Prix spiller op på Nørresundby Torv 27. april Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix

Han tilføjer, at der også kommer et nyt gavekort til forretningerne på solsiden, og det forventer man sig meget af - blandt andet som en gavemulighed til årets konfirmander.

- Drømmer vi lidt vildere, har der blandt andet været forslag fremme om at lave en svævebane over fjorden fra Skanseparken i nord til Aalborgtårnet i syd. Det vil ganske vis ikke være helt billigt, men jeg er på den anden side også sikker på, at det vil blive en kæmpe turistattraktion, siger Arne Schade.

På sigt drømmer de handlende også om, at der kommer flere parcelhuse i bydelen. For selvom der er planer om en del forskellig bebyggelse på Stigsborg, er det ofte parcelhuse, børnefamilierne efterspørger.

- Problemet er selvfølgelig at finde plads. Men i Aalborg er der snart heller ikke mere, og derfor kunne man godt forestille sig, at flere vil begynde at se mulighederne i Nørresundby, siger Arne Schade.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.