Takeaway‑anmeldelser

Alting er hjemmelavet: Værtspar bag nystartet indisk takeaway lover mad over gennemsnittet

Indisk spisested i Nørresundby er ikke blege for at sige højt, at de er gode til at lave mad. De har også noget at have det i

Foto: Anders Andersen

Foto: Anders Andersen

NØRRESUNDBY:I følge hjemmesiden er dette sted måske det eneste i Nordjylland som er drevet af en ægte indisk familie efter indiske traditioner. Der reklameres med, at der bruges hele 56 krydderier i maden, alt er lavet fra bunden og at maden er langt over gennemsnittet af, hvad man kan få af indisk mad i Nordjylland.

For få måneder siden slog Bollywood dørene op. Stedet ligger ud til Forbindelsesvejen i Nørresundby, nær bakketoppen.

Vi elsker indisk mad derhjemme og jeg har virkelig savnet et godt sted i Aalborg. Så i et anfald af vanvid plukker jeg og min medspiser rigeligt fra menukortet: Grøntsager Samosa med chutney, Chicken Tikka Masala, Punjabi Aloo (krydrede kartofler), Curry Kofta (svine-/oksekødsboller), Dal of the day (årstidens linser), chicken spinach samt naturligvis nan brød og basmati ris.

Desværre er stedet så nyt, at onlinebestilling ikke virker endnu, men det kommer snart, lover værtsparret på hjemmesiden. Så jeg bestiller over telefonen i stedet.

Vær opmærksom på, at når du bestiller indisk mad, så skal du huske at bestille ris også. Det følger ikke automatisk med!

P-pladsen ved kiosken ligger kun få skridt fra Bollywood, så man vil altid kunne finde en p-plads her. Foto: Anders Andersen

P-pladsen ved kiosken ligger kun få skridt fra Bollywood, så man vil altid kunne finde en p-plads her. Foto: Anders Andersen

Takeaway stedet ligger ud til en hovedvej, hvor det er nemt at parkere lige ved hoveddøren. Der er også en p-plads ganske tæt på, en lille kiosk. Her parkerer jeg og går de få skridt fra det store take away skilt og over på restauranten.

Foto: Anders Andersen

Foto: Anders Andersen

Der er indisk stemning i indenfor. Et TV med en musikkanal kører nonstop med syngende, dansende og meget smilende mænd og kvinder, der gør alle mulige, umulige dansetrin. En dejlig duft af krydderier strømmer også mod næseborene. Ellers er lokalet spartansk indrettet, men nu er det jo også take away, det handler om.

Straks jeg træder ind ad døren modtages jeg med store smil af værtsparret. Jeg fik at vide, at der var 20 minutters ventetid og ankommer nogle få minutter før. Jeg kommer ikke til at vente længe og får endda tre gratis sodavand med i bestillingen.

Priserne

På menukortet koster alle forretter mellem 20 og 35 kroner. Hovedretterne ligger mellem 49 og 69 kroner. Som tilbehør kan man blandt andet vælge mellem nanbrød og ris. Her er priserne mellem 10 og 20 kroner.

Vel ankommet hjemme åbner vi for de brune papirsposer. Tingene er nydeligt pakket i små bakker med retternes numre sirligt skrevet med rød tusch ovenpå, så man let kan adskille retterne fra hinanden.

Unboxing af Bollywoods takeaway

Alt er hjemmelavet

Vi kaster os ud i den ene ret efter den anden. Det er tydeligt, at alting er hjemmelavet, og at man har forsøgt ikke at gøre retterne alt for stærke. Alting er veltillavet. Min favorit er dog curry kofta, der har en dejlig gennemtrængende karrysmag. Spinatkyllingen er også virkelig god.

Nan-brøddet kunne måske savne noget krydderi. Det samme kunne man generelt sige om retterne. Jeg synes, krydringen af dem minder for meget om hinanden.

Om anmelderen

Jeg er en knap to meter høj, kødelskende mand på 46 år, der stadig er i voksealderen. Jeg bor i hus i Klarup med min samlever. Jeg styrketræner og spiller golf. Når jeg er alene hjemme eller i byen, ender det gerne i fastfood.

Jeg bliver først vegetar den dag, den sidste ko, gris eller ged på Jorden er blevet ædt. Jeg kan lokkes til vegetarmad, hvis det smager godt, men uden kød mangler der lige som altid noget.

Alle retter er meget neutralt og forsigtigt krydrede. Jeg kunne godt tænke mig lidt flere spark i smagsløgene og flere overraskelser. Det hele er måske lidt for familie- og børnevenligt tilberedt og smager som om, at det er cirka de samme krydderier, der er anvendt i alle retter. Der bliver ikke eksperimenteret meget.

Portionerne er ikke kæmpestore, men nok som man kan forvente til prisen. Til gengæld er der rigeligt af ris, så vi havde mad nok til to dage.

Jeg synes ikke, at retterne svinger sig op på de allerøverste niveauer. De mangler lidt mere smagsvariation og overraskelse. Men der skal ikke meget til, før jeg kaster en højere karakter efter stedet. Stedet har bestemt potentiale. Jeg vil sige, at det er meget veltillavet og velsmagende. Jeg er dog enig med ejerne i, at det er mad, som er over gennemsnittet. Det skal belønnes med 4 af 6 sodavand.

Bollywood

Åbningstider: Mandag lukket, øvrige dage 16 - 21.

Adresse: Kløvervej 36, Nørresundby.

Brugeranmeldelser


Anmeld anmeldelsen

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld anmeldelsen

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.