Arkitektkonkurrence skal afgøre, hvordan Hedelund skal genopbygges

Styregruppe for den nye Hedelundbygning vil have arkitektfirmaer til at komme med bud

Restauranten nedbrændte 17. maj sidste år, og kommunen har modtaget 9,3 millioner i forsikringssum. Foto: Bent Bach

Restauranten nedbrændte 17. maj sidste år, og kommunen har modtaget 9,3 millioner i forsikringssum. Foto: Bent Bach

BRØNDERSLEV:Alt tyder på, at det bliver en arkitektkonkurrence, der kommer til at afgøre, hvordan Hedelund kommer til at se ud efter sidste års brand og den igangværende nedrivning.

Det står klart efter styregruppens første møde efter sidste uges borgermøde, hvor cirka 150 mennesker mødte op Den Runde Pavillon for at komme med input til udformningen af en kommende bygning i Rhododendronparken.

- Der er enighed i styregruppen om, at det vil være bedst at få udskrevet en konkurrence, så vi får andre fagfolk til at komme med bud på, hvordan det skal gøres, fortæller Karsten Frederiksen (C), der er et af syv medlemmer af gruppen, der er udpeget af byrådet.

Ved borgermødet 1. april var der drøftelser oppe om at lave en større plan for Hedelund Bypark og muligvis også for de omkringliggende gader, men det er i lige nu skrinlagt. For at få fart i projektet skal der i første omgang fokuseres på, at bygge et traktørsted et sted i parken.

- Vi kan måske have flere etaper bagefter, men i første omgang skal vi forsøge at bygge et traktørsted så hurtigt som muligt, fortæller Arne M. Jensen, der ligeledes er medlem af styregruppen, der i følge de to viceborgmestre er præget af stor enighed om de foreløbige beslutninger.

Målet er 2020

Den forsimplede kan i følge styregruppen gøre det realistiske at gøre bygningen færdig i løbet af efteråret i 2020.

- Det bliver nok svært at komme i gang med at bygge før nytår, når man tænker på, at en konkurrence nok vil komme til at være i tre måneder, siger Arne M. Jensen, der gerne vil undgå byggeri i løbet af vinteren for at holde udgifterne nede. Men ellers er finansieringen bag projektet stadig uvis.

- Vi er i gang med at undersøge hvilke muligheder der er for at hente finansiering, der går ud over de penge, kommunen har fået i forsikring for branden, fortæller Karsten Frederiksen (C).

Muligheden for at oprette en selvejende virksomhed som ejer af den nye bygning har været nævnt som en mulig konstruktion i fremtiden, og modellen er stadig i spil, men intet er altså afgjort.

Nedrivningen af brandtomten begyndte 2. april, og grunden forventes at være helt tom i midten af maj.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.