Løkken Plus

Brætter op for surf i byen

North Shore Surf skaber interesse for at tage til Løkken og feriere med surfskole som en aktivitet

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Kasper Brix fortæller og viser, hvordan man skal komme op at stå rigtigt på et surfbræt.

LØKKEN:Turister med lyst til at prøve at surfe er begyndt at søge til Løkken Strand, hvor der er ved at opstå et surfer- og cafemiljø ved og i den tidligere iskiosk ved Sdr. Strandvej.

Det er her North Shore Surf har haft base i halvanden måned, og med surfskole som et af tilbudene for henholdsvis 8-12 årige børn og alle over 12 år.

- Vejret har i nogen grad været imod os med for megen regn og blæst, men det er egentlig gået rigtig godt, og som vi havde håbet på. Rigtig mange på vores surfskole er uøvede, og vi har også haft nogle, som er kommet til Løkken fordi, de havde set os på internettet og ville prøve det. Det er rigtig godt for os og for byen, siger Martin Svendsen, Vestevent og initiativtager til og medejer af North Shore Surf sammen med surfinstruktør Kasper Brix.

Begge er onsdag formiddag på stranden, hvor en halv snes tilmeldte til dagens surfskole er mødt op.

- Er I alle sammen uøvede, spørger Kasper Brix, da alle har fået en våddragt på og 13 surfbræt er lagt frem.

Det er langt de fleste, men ikke Rune Jørgensen fra Hjørring.

- Jeg har en gang prøvet at stå på et bræt. Det var en sjov oplevelse. Vejret var godt og bagefter fik vi en dejlig kop kaffe i cafeen. Jeg ku’ godt ønske mig lidt bedre vejr i dag, fortæller Rune Jørgensen bagefter til avisen.

Denne gang har han sin bror Nicolai Jørgensen med. Han bor i Silkeborg og på ferie i Løkken i øjeblikket.

- Det ku’ være sjovt at prøve. Bare for sjov, siger Nicolai Jørgensen.

Om surfing er noget han vil dyrke fremover ved han ikke, mens broderen tilføjer:

- Man bliver ikke for gammel til at lege med vand.

De fleste af deltagerne i dagens to timers surfskole er på ferie i Løkken, men der er også en far og søn, som holder ferie i Blokhus.

- Jeg kom forbi cafeen i sidste uge, forklarer faderen interessen for at betale 350 kr. for to timers oplæring.

Derefter tager alle deltagere fat i surfbræt og bevæger sig ned til strandkanten, hvor Kasper Brix beder alle om at lægge deres bræt og løbe en tur op i klitterne.

- Det gør vi hver gang på surfskolen for at deltagerne bedre kan overskue, hvad der er for vand de skal ud i, forklarer Martin Svendsen til avisen efter turen.

Imens er Kasper Brix starten på instruktionen af, hvordan man bruger brættet og ikke mindst hvordan man kommer op at stå på det. Det øver deltagerne først på land inden turen ud i bølgerne.

Surfskolen har været markedsført som en del af Aktiv Løkken aktiviteterne i uge 28 - 31, som Løkken Turistbureau er tovholder for. Det er også gennem turistbureauet tilmeldinger til surfskolen er sket.

- De har fleste gange ligget på samme niveau som i dag. Nogle gange flere, og en gang var der to hold med 12 deltagere i hver, oplyser turistchef Claus Brøndum.

Han ser oprettelsen af North Shore Surf som den største fornyelse af sommeraktiviteter i Løkken.

- Surf og cafeen har været med til at skabe en speciel stemning dernede. Folk der bor i nærheden fortæller, at der hver morgen kommer tre surfere kørende ned til stranden med deres eget bræt, fordi de ved de andre er der. Der er også turister, der har sagt: Hold da op en forandring, der er sket her siden vi var der sidst, siger Claus Brøndum og understreger:

- Det er helt fantastisk, at der så hurtigt er ved at blive skabt et miljø dernede ved den tidligere iskiosk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.