Donorbussen har tappet sit sidste blod: Nu frygtes stort frafald i frivillige

Formand for donorkorpset i Brønderslev frygter, at færre vil køre til Hjørring eller Aalborg fremover for at blive tappet

Bloddonorer i Vendsyssel skal fremover køre til Aalborg eller Hjørring, for at blive tappet for blod.Arkivfoto: Diana Holm

Bloddonorer i Vendsyssel skal fremover køre til Aalborg eller Hjørring, for at blive tappet for blod.Arkivfoto: Diana Holm

VENDSYSSEL:Fremover skal de frivillige og ubetalte bloddonorer i Brønderslev, Skagen, Dronninglund og Frederikshavn køre til enten Hjørring eller Frederikshavn, når der skal tappes blod. Det får formanden for donorkorpset i Brønderslev, Ole Bøgh Johansen til at frygte, at der fremover bliver færre bloddonorer.

- Min frygt er, at nogle af de 400 frivillige donorer vi har i Brønderslev siger, at de ikke gider mere, når de skal bruge to-tre timer på at køre til Hjørring for at få tappet blod. Det vil være ærgerligt, og konsekvensen kan jo være, at man får for lidt blod, siger Ole Bøgh Johansen.

Pr. 1. januar er definitivt slut med donorbussen, som én gang om måneden holdt rundt omkring i de mere tyndt befolkede egne af Nordjylland. Donorerne skal i stedet bruges Region Nordjyllands tappestuer i Hjørring, Aalborg, Hobro, Thisted og Nykøbing Mors. Regionen sparer derved 800.000 kr. årligt og slipper for en millionudgift til bussens udskiftning, når den tid kommer.

Håber på fortsat opbakning

Bloddonorer er anonyme, så formanden kan ikke gøre andet end at gå ud offentligt og appellere til, at de frivillige bloddonorer fortsat vil bakke op om ordningen selvom det fremover kræver lidt mere af de gavmilde sjæle.

- Jeg håber, at når man først har taget turen til Hjørring første gang, så bliver det nemmere derefter. Der bliver længere åbningstider onsdag, påpeger Ole Bøgh Johansen.

Bloddonorkorpsene i Brønderslev, Skagen, Frederikshavn og Hjørring bliver fremover lagt sammen til donorkorps Vendsyssel.

Forsiden