Plus

Moser mere værdi ud af kartofler

Nye virksomheder og øget indtjening er et af målene for et samarbejde mellem forskere og kartoffel-industrien. Tilsætningsstoffer i fødevarer skal erstattes af naturlige proteiner fra kartofler.

Britt Kristensen
Der er store muligheder i samarbejdet om kartoffelproteinerne, mener både udviklingschef, Niels Eriksen fra AKV Langholt og Michael T. Overgaard, professor ved kemi og biovidenskab på Aalborg Universitet. Foto Claus Søndberg
Videnskab 2. oktober 2017 10:00

AALBORG: Kartoflerne fra årets høst ruller ind hos AKV Langholt, som producerer stivelse, foder og gødning af knoldene. Ind ruller også 14 millioner k...

Prøv PLUS i en måned for 0 kr.

Få adgang til alle historier på Nordjyske.dk.
Nye artikler hver dag.

Prøv gratis i 30 dage

Herefter 49 kr./md. - Du kan frit afmelde når som helst.

Har du allerede købt adgang?

Om NORDJYSKE Plus

Videnskab

Henter artikler...

Vi anbefaler

Henter artikler...

Nye artikler

Henter artikler...