Regnskabsmeddelelse Plus

Nethandel med fødevarer og måltidskasser: Salget steg, men overskuddet faldt

Nordjysk fødevarehandler ramt af lavere bundlinje

Arkivfoto: Lars Horn

Arkivfoto: Lars Horn

STRANDBY:Der er mange, der gerne vil købe friske fødevarer og måltidskasser på nettet og få bragt dem til døren, men alligevel er der tilbagegang på bundlinjen.

Den netbaserede nordjyske fødevarehandler Skagenfood A/S melder om tilbagegang i overskuddet efter skat, som blev op imod halveret i forhold til 2017 til 2,1 millioner kroner i 2018.

På trods af tilbagegangen på bundlinjen er direktør Betina Kühn fra Skagenfood glad.

- Resultatet og væksten i 2018 er meget tilfredsstillende i et år, hvor der er kommet nye udbydere af måltidskasser på markedet, hvor vi har investeret kraftigt i bedre IT-løsninger, og hvor vi har brugt mange ressourcer på at øge kapaciteten, siger hun.

Omsætning er vokset

Betina Kühn peger på, at Skagenfoods omsætning i 2018 er vokset med 10 procent til 120 millioner kroner, og at salget af måltidskasser alene tegner sig for en vækst på 17 procent.

Hun mener, at danske forbrugeres præferencer udvikler sig til fordel for Skagenfoods forretning.

- Vi hører hver dag fra flere og flere danskere, som gerne vil have inspirerende, nem og sund aftensmad. Vores ambition er klart at kunne vokse på både toplinjen og bundlinjen i 2019.

Fiskehandler tjener mindre

Kilde: Cvr

Ejet af dansk dagligvaregigant

Betina Kühn og hendes mand Peter Bagge-Nielsen stiftede Skagenfood i 2001 med levering af frisk fisk til døren som speciale.

I juni 2017 solgte de to stiftere kontrollen med virksomheden til de dybe lommer hos dagligvaregiganten Salling Group, der overtog 80 procent af aktiekapitalen. Med investeringen ønskede Salling Group at sikre sig et fodfæste på, hvad koncernen opfatter som et marked i vækst.

Skagenfood markedsfører i dag levering til døren af en lang række forskellige måltidskasser samt fødevarer som fisk, kød, frugt, grønt og drikkevarer.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.