Overraskende fyringer: Nordjysk byggefirma sender 28 medarbejdere hjem

Fremgangen for modulbyggevirksomheden Scandi Byg i Løgstør er bremset op - det koster arbejdspladser

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Scandi Byg i Løgstør har fået nogle knubs igennem de senere år, men har overordnet været præget af fremgang. Derfor er det boget uventet, at man nu må gribe til afskedigelser. Arkivfoto: Andreas Falck © Andreas Falck

LØGSTØR:Scandi Byg i Løgstør har noget uventet netop afskediget 28 medarbejdere.

Det sker ifølge administrerende direktør Thomas Raunsbæk på grund af en midlertidig nedgang i ordretilgangen.

- Vi har set nogle ordrer, der har skubbet sig, og vi har vidst i et stykke tid, at vi ville få et første halvår, hvor buen ikke ville være helt spændt, sådan som vi har været vant til igennem hele 2018, og det var vi nødt til at handle på, siger han.

Ifølge direktøren har man forsøgt at reducere behovet for afskedigelser ved at sende medarbejdere på kursus. Man har også forsøgt at omplacere folk fra produktionsstederne i Løgstør til de teams, der landet over er eller skal i gang med at rette op på de såkaldte MgO-sager.

Flest MgO-sager på Sjælland

Virksomheden måtte således i 2018 hensætte ikke mindre end 68 millioner kroner til at reparere facader, hvor man har brugt MgO-plader, der har vist sig uegnede til det danske klima og derfor må skiftes ud.

- Vi har spurgt, om nogle var interesserede i at være med på de opgaver, men mange af dem er på Sjælland, og kun få har taget imod tilbuddet, siger Thomas Raunsbæk.

Thomas Raunsbæk håber, at det ikke bliver et farvel til de 28 medarbejdere, men et "på gensyn". Arkivfoto: Andreas Falck

Thomas Raunsbæk håber, at det ikke bliver et farvel til de 28 medarbejdere, men et "på gensyn". Arkivfoto: Andreas Falck

Man har også gjort sig overvejelser om, hvorvidt man kunne gå på fordeling og altså lade medarbejderne deles om det arbejde, der nu er.

- Vi har tidligere gjort det, men det er ikke særlig hensigtsmæssigt for os at skifte et byggesjak, der er i gang med en opgave, ud med et andet, så det har vi fravalgt den her gang, siger Thomas Raunsbæk.

Ikke farvel, men på gensyn

Han pointerer, at man i løbet af 2018 øgede medarbejderstaben med 80 til op imod 400, og at der på den baggrund er tale om en beskeden - omend beklagelig - regulering af produktionskapaciteten. Han håber, at der ikke bliver tale om et farvel til de 28 medarbejdere, men derimod et ”på gensyn”.

- Vi kan allerede nu se frem til et fint efterår og får givetvis brug for medarbejderne igen. Jeg håber selvfølgelig, at de vil vende tilbage, for det er dygtige folk, men er klar over, at nogle af dem ikke vil gøre det. Det er selvfølgelig beklageligt, men jeg tror ikke, vi kommer til at mangle arbejdskraft. Vi har normalt ret nemt ved at rekruttere folk, siger Thomas Raunsbæk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.