Ferieaftale Plus

760 protester i strid om feriemodel for plejepersonale: Politikere afviser at blande sig

Fagforening er enig i at, politikerne i Frederikshavn ikke skal blande sig - men sagen burde være sat på stand by, da uroen begyndte, mener FOA-formand

Bjarne Kvist (S): - Vi kan ikke blande os i den konkrete sag. Arkivfoto: Hans Ravn

Bjarne Kvist (S): - Vi kan ikke blande os i den konkrete sag. Arkivfoto: Hans Ravn

FREDERIKSHAVN:De seneste uger har der været hård debat omkring en ny arbejdstidsaftale og feriemodel i Center for Sundhed og Pleje i Frederikshavn Kommune.

Mange medarbejdere er utilfredse med den nye feriemodel, og kritikken går på, at informationsniveauet i forløbet forud for afstemningen hos de ansatte har været alt for lavt.

760 underskrifter

Der er indsamlet 760 protestunderskrifter, og medlemmerne af kommunens økonomiudvalg har fået en orientering om sagen.

Politikerne vil dog fortsat ikke blande sig.

- Det kan vi simpelthen ikke. Det her er en sag for tillidsmænd og ledere, og hvis vi som politikere begynder at blande os i den danske model, vil der virkelig falde brænde ned, siger Bjarne Kvist (S).

Han noterer sig samtidig, at protesterne kommer fra cirka halvdelen af medarbejderne.

- Men hvad så med den anden halvdel af medarbejderne? Så må de jo være tilfredse, siger Bjarne Kvist.

Sektorformand i fagforeningen FOA Frederikshavn, Gitte Christensen, er enig i, at det - som udgangspunkt - ikke er politikerne, som skal gå ind i ”aftalestof”.

- Men det er klart, at når så mange ansatte ikke har følt sig ordentlig informeret om fordele og konsekvenser, så bliver det politisk, fordi der er noget, der ikke fungerer. Derfor burde sagen efter min opfattelse have været sat på stand by, da uroen begyndte, indtil man havde sikret sig, at alle var klædt på til opgaven, siger Gitte Christensen, som håber, at man fremadrettet har lært noget.

Ordentlig information

- Blandt andet kan man sørge for at få ordentlig information ud først og holde informationsmøder, så alle er klædt ordentlig på til at træffe beslutningerne sammen, siger Gitte Christensen.

Byrådsmedlem Jytte Høyrup (V) har tidligere gået ind for, at man skulle afvikle en ny afstemning, men hun valgte alligevel at være en del af et enigt økonomiudvalg på mødet i onsdags.

Dermed kommer der ikke en ny afstemning, fordi politikerne ikke kan eller vil blande sig.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.