Faglig konflikt Plus

Skraldekonflikt spidser til: - De skal holde op med at jagte personalet

Frederikshavn Forsyning A/S opfordrer til en hurtig løsning, men konflikten er tilsyneladende kørt fast

Onsdag har skralde-konflikten i Frederikshavn Kommune varet en uge.Privatfoto

Onsdag har skralde-konflikten i Frederikshavn Kommune varet en uge.Privatfoto

FREDERIKSHAVN:Onsdag har skralde-konflikten i Frederikshavn Kommune varet en uge. Og den har i skrivende stund ikke korte udsigter til at blive løst.

Mandag var sagen i Arbejdsretten, hvor arbejdsnedlæggelsen blev dømt ulovlig. Her pålagdes medarbejderne en bod for de timer de ikke arbejder.

Men alligevel var der tirsdag blandt renovationsarbejderne fuld enighed om at lade bilerne stå i garagen. Det oplyser Per Thorup, der er faglig sekretær hos 3F Frederikshavn.

Sagen kommer for Arbejdsretten igen torsdag, og en mulig konsekvens kan blive, at Remondis fritstiller alle mand, og genansætter dem man vil beholde.

- Det kan de bare prøve på, siger skraldefolkene, vi står sammen nu, og det gør vi også fremadrettet.

Baggrunden for konflikten skal findes i, at Frederikshavn Kommune 1. oktober 2018 indførte to-kamre spande.

- Vi har siden da haft store problemer med at nå den arbejdsmængde, renovationsselskabet pålagde os hver dag. Vi kan simpelthen ikke nå vores arbejde på 7,4 time dagligt eller 37 timer om ugen. Vi har siden 1. oktober prøvet at få Remondis til at forstå, at vores arbejdsmængde er for alt stor i forhold til arbejdstiden, lyder det fra renovationsarbejderne, der også påpeger, at de siden 1. oktober har haft mere eller mindre fast overarbejde, og samtidig beklager overfor kommunens borgere, at der ikke bliver indsamlet skrald.

Tage sig gevaldigt sammen

Det er ikke nogen hemmelighed, at borgmester Birgit Hansen (S) er træt af, at borgene ikke får indsamlet deres affald.

- Frederikshavn Kommune har en forventning om, at der indsamles affald hos borgerne. Den forventning har vi i forhold til Frederikshavn Forsyning A/S, som udbyder kontrakten med den private vognmand. De parter skal løse opgaven, og den private vognmand skal sikre ordentlige arbejdsvilkår, siger Birgit Hansen.

Formanden for bestyrelsen i Forsyningen A/S, Jens Hedegaard Kristensen, ønsker ikke at true nogen, som han formulerer det.

Men det private vognmandsfirma - Remondis - skal tage sig gevaldigt sammen, hvis virksomheden fortsat skal have en kontrakt med Forsyningen i Frederikshavn.

- Først og fremmest skal vi være sikre på, at affaldet hos borgerne bliver samlet ind. Og så skal de holde op med at jagte personalet hen over stepperne, siger Jens Hedegaard Kristensen.

Et par renovationsarbejdere har fået skriftlige advarsler, fordi de ikke ville tage mere overarbejde, og sådan fungerer spillereglerne ikke på arbejdsmarkedet, lyder det fra bestyrelsesformanden.

- Vi får altså ikke motiverede medarbejdere til at indsamle skrald, når de ansatte bliver behandlet på den måde, siger Jens Hedegaard, der også må konstatere, at medarbejderne har fået en akkord, som de ikke kan opretholde.

Krista Sørensen, der er direktionsassistent i Remondis, siger, at man foretrækker at have dialog direkte med sine medarbejdere og ikke via pressen.

Forsyningen vil, når konflikten engang er ophørt, komme med plan for, hvordan der bliver ryddet op. Indtil arbejdet genoptages, kan borgerne samle affaldet i en sæk, der vil blive medtaget, når arbejdet genoptages.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.