Hadsund hopper med på E-sportsbølgen: - Vi vil gerne betragte det som en sport

Fire gange om ugen træner Hadsund Heroes i et lille lokale i byens hal. På kort tid har klubben fået 30 medlemmer - en blanding af nybegyndere og trænede

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Der er mange fordomme om piger i e-sportsmiljøet, siger 19-årige Caroline Sophia Grigoriou. Hendes lillesøster, Andrea Alberte på 17 år, er også med medlem af e-sportsklubben. Foto: Bo Lehm

HADSUND:I et lille lokale ved siden af omklædningen i Hadsund Hallerne findes der en virtuel verden, hvor mystiske eventyrfigurer og muskuløse elvere kæmper mod hinanden.

Her er ikke mange kvadratmeter, men der er plads til det vigtigste - et dusin skinnende nye computere.

Det er her Hadsunds nye e-sportsklub, "Hadsund Heroes", holder til hver mandag, tirsdag, onsdag og torsdag aften.

Onsdag aften er fem medlemmer mødt op for at spille strategispillet League of Legends.

Nogle er nybegyndere, andre er trænede. Men i aften er de ét hold, og i fællesskab skal de forsøge at besejre modstanderholdet, der sidder et andet sted i verden.

- E-sporten kommer nu

Klubben, der er en afdeling af Hadsund Badmintonklub, havde sin første træning 17. september. På godt en uge meldte 30 unge sig ind.

- Det havde vi ikke turde håbe på, da vi fik idéen, men det siger noget om, at interessen er der, bemærker Rudi Kristensen, udviklingsmedarbejder i Firkløver Hallerne.

Udviklingsmedarbejder Rudi Kristensen har stået i spidsen for etableringen af den nye klub. En af opgaverne har været at finde seks trænere. En af dem er 19-årige Caroline Sophia Grigoriou fra Hadsund, der selv har spillet League of Legends i mange år. Foto: Bo Lehm

Udviklingsmedarbejder Rudi Kristensen har stået i spidsen for etableringen af den nye klub. En af opgaverne har været at finde seks trænere. En af dem er 19-årige Caroline Sophia Grigoriou fra Hadsund, der selv har spillet League of Legends i mange år. Foto: Bo Lehm

Badmintonklubben i Hadsund har længe ønsket at hoppe med på e-sportsbølgen.

- E-sporten kommer nu. Den dukker op alle steder. Hos DGI og i nyhederne. Interessen er der, og det er foreningerne rundt omkring ved at opdage. Derfor er det også nu, vi skulle rykke, hvis vi vil være med, siger Rudi Kristensen.

Et drengedomineret miljø

Imens bliver der stirret koncentreret ind i skærmene. Tre unge trænere går rundt blandt stolene, kigger spillerne over skuldrene og giver en peptalk eller et godt råd med på vejen.

19-årige Caroline Sophia Grigoriou fra Hadsund har meldt sig som frivillig træner, de dage hun kan finde tid mellem lektier og afleveringer på Aalborg Katedralskole.

- Jeg spillede selv et par timer om dagen engang. Men nu har jeg ikke rigtig tid mere.

- Det er ret nyt, at e-sport bliver anerkendt. Og det vil jeg helt vildt gerne støtte op om, siger hun.

Foto: Bo Lehm

Foto: Bo Lehm

Indtil videre har Hadsund Vikings tre skjoldmøer ombord.

- Der er lidt fordomme om, at piger skal have hjælp til at spille. Det er et noget drengedomineret miljø.

- Så der skal bare nogle flere piger til. Jeg er her for at ødelægge de fordomme, siger Caroline Sophia Grigoriou.

Det er sjovere at sidde her

Pludselig kapitulerer fjenderne, og lokalet bryder ud i klapsalver.

13-årige Lucas Egede går straks i gang med at vælge sin næste karakter. Han ender med Rakan - en muskuløst, lilla væsen med spidse øre.

- Jeg blev rigtig glad, da jeg hørte om klubben. Før sad jeg bare derhjemme og spillede alene, når der ikke var LAN-fester.

Til daglig går han i 7.A på Hadsund skole.

Han har spillet strategispillet League of Legends mellem to og tre timer hver dag i knap to år.

- Jeg har fem venner hernede, og det er lidt sjovere at sidde her. Det er mere hyggeligt. Der er også bedre computere, og så er der nogle rigtig dygtige trænere, som man kan lære noget nyt af, siger Lucas Egede.

E-sportsklubben har fået støtte af Mariagerfjord Kommunes udviklingspulje, Elrofonden og Sparekassen Hobro.  Foto: Bo Lehm

E-sportsklubben har fået støtte af Mariagerfjord Kommunes udviklingspulje, Elrofonden og Sparekassen Hobro. Foto: Bo Lehm

Et andet fællesskab

På væggen hænger en planche med klubbens etiske kodeks.

- Vi tolererer ikke gambling, og vi har regler om, at man skal tale ordentligt til hinanden, fortæller udviklingsmedarbejder Rudi Kristensen.

Han har selv oplevet, at tonen på spillets chatfunktion kan være grov.

Det samme har 13-årige Bjarke Rysbjerg Christensen.

- Jeg har oplevet, at folk skriver dumme ting, hvis de bliver sure. Hernede er der nogle spilleregler om, at man skal tale ordentligt, og det er meget rart.

- Der er også et andet fællesskab ved at sidde sammen. Vi vil kunne kommunikere på en anden måde. Hvis man ikke kan se, om den anden for eksempel smiler eller griner, er det også lettere at blive sure på hinanden, siger han.

I første omgang spiller de kun for sjov i e-sportsklubben i Hadsund. Men fra næste sæson melder klubben sig til e-sportsligaen.

- Der spilles cirka tre kampe om måneden, og man må selv bestemme, hvornår man afvikler dem. Så det er ikke ligesom i fodbold, hvor der er kamp hver weekend, siger udviklingsmedarbejder Rudi Kristensen (til venstre). Foto: Bo Lehm

I første omgang spiller de kun for sjov i e-sportsklubben i Hadsund. Men fra næste sæson melder klubben sig til e-sportsligaen. - Der spilles cirka tre kampe om måneden, og man må selv bestemme, hvornår man afvikler dem. Så det er ikke ligesom i fodbold, hvor der er kamp hver weekend, siger udviklingsmedarbejder Rudi Kristensen (til venstre). Foto: Bo Lehm

Et par af klubbens medlemmer spiller også i Hadsunds badmintonklub, men det er ikke et krav, fortæller Rudi Kristensen.

- Vi vil gerne skabe en sammenhæng på sigt. Den er der ikke endnu, men vi oplyser om mulighederne, opfordrer de unge til at bevæge sig, spise sundt og styrketræne. Vi vil gerne betragte det som en sport.

- Nogle forældre har været lidt skeptiske. De er bange for, at de unge kommer til at sidde stille for længe. Men jeg ser det sådan, at de unge dyrker deres passion. Og det er ikke de fire timer, de er hernede, der er problemet, siger han.

Klubben har skelet til e-sportsklubben Hobro Vikings, der har været i gang i et lidt mere end et år og har omkring 100 medlemmer.

- Vi regner med at nå op på cirka det halve, men vi regner ikke med, at vi skal have et professionelt hold lige som dem.

- Jeg tror, Hadsund er for lille.

- Min forhåbning er, at man - ligesom i alle andre foreninger - får skabt en bredde, hvor alle kan være med.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.