Mig og Min Forening Plus

Henning vil gøre sin passion til et hit blandt unge: - Folkedans er humor og nærvær

Nogle steder i landet er folkedans blevet et hit blandt unge - lokalformand drømmer om, at også unge nordjyder vil føre traditionen videre

Foto: Henrik Bo

Foto: Henrik Bo

Henning Christensen fra Nørresundby er formand for Aalborg Folkedansere.

Hvorfor blev det lige Aalborg Folkedansere, du blev medlem af?

Det var ved en tilfældighed, at jeg kom til at danse folkedans. Jeg mødte en bekendt på Nytorv i Aalborg, og han opfordrede mig til at komme med til en øvelsesgang hos Aalborg Folkedansere. Jeg tænkte, at jeg jo bare kunne prøve det et par gange, inden jeg eventuelt blev medlem. Nu har jeg været medlem siden 2001.

Mig og min forening

Vi har alle brug for andre mennesker, der deler vores interesser.

Derfor præsenterer vi hver uge en nordjysk klub eller forening, som repræsenterer et fællesskab - stort som småt.

Hvis du og din forening gerne vil optræde på denne plads, hører vi gerne fra dig. Skriv til perspektiv@nordjyske.dk – og du hører fra os.

Jeg blev tiltrukket af folkedansen, fordi det var dans på en helt anden måde. Jeg synes, at det er en mere rolig form for dans, men samtidig er det meget spændende og givende. Vi danser mange forskellige danse, og det kan både være i par, række, kvadrille eller andet. Der er mange muligheder, og næsten alle kan være med.

Henning Christensen har været formand for Aalborg Folkedansere siden 2014. Foto: Henrik Bo

Henning Christensen har været formand for Aalborg Folkedansere siden 2014. Foto: Henrik Bo

Jeg kan også godt lide, at det er de samme folkedanse, der bliver danset alle steder. Dansene går helt tilbage til 1800-tallet, og det er sjovt, at vi stadigvæk holder dem i hævd og viderefører dem.

Hvad er formålet med jeres forening?

Foreningens formål er først og fremmest at lave aktiviteter for vores medlemmer, men vi skal også søge at udbrede kendskabet til folkedans samt de aktiviteter, der er forbundet med dansen.

Derudover har vi også til formål at udbrede kendskabet til de gamle egnsdragter ved at bære dem ved forskellige aktiviteter.

Hvordan er det at være medlem hos jer?

Vi har det meget hyggeligt i foreningen. Her er humor, spøg og skæmt. Er der en ny dans, vi skal øve, så koncentrerer vi os, men når det hele går let, er der masser af plads til at have det sjovt og drille hinanden. Jeg synes, at det er vigtigt, at man kan smile, når man danser, og det siger jeg tit til de andre her i foreningen.

Hvad tilbyder I jeres medlemmer?

Der er flere områder i landet, der har deres egne gamle danse og traditioner, og vi tilbyder vores medlemmer, at de kan være med til at værne om disse.

Vi har også hyggeligt fælles samvær i form af kaffebord en gang om måneden og så fremmer vi også sammenholdet ved andre lejligheder og arrangementer.

Som medlem kan man for eksempel komme med rundt i Danmark og udlandet, hvor vi tager til forskellige træf. Der er gode forbindelser imellem de mange landsforeninger, særligt i de nordiske lande, så man bliver også en del af et større netværk.

Hvad betyder størrelsen af din forening for de muligheder, I har?

Vi er omkring 40 medlemmer, og vores størrelse gør desværre, at vi har færre muligheder for at arrangere større aktiviteter som for eksempel landsstævner eller regionsstævner.

Det kræver nemlig en større gruppe mennesker, der kan samles om at planlægge sådan nogle store projekter, og det er der ikke kapacitet til i foreningen lige nu. Engang havde vi rigtig mange medlemmer og endda også flere børnehold, men sådan er det ikke længere.

Aalborg Folkedansere

Stiftet 1942.

41 medlemmer.

Formand er Henning Christensen, Nørresundby, som er pensionist

Hans telefonnummer er 23 31 63 15, mail: hc@stofanet.dk

Aalborg Folkedansere mødes hver onsdag kl. 19 i Filipskolens hal på Sohngårdsholmsvej 53, 9000 Aalborg.

Sæsonen går fra september-december og januar-april.

Hvad gør dig glad i din forening?

Når der kommer nye medlemmer. Vi har for nyligt fået to nye medlemmer, der er i starten af 20’erne, og det glæder os alle, at der trods alt er unge, der tør binde an med folkedansen. De unge mennesker er så hurtige til at lære dansene, og det giver god energi til os andre.

Hvad har højdepunktet for foreningen været?

Vores 75-års jubilæumsfest i 2017 var et stort højdepunkt. Der kom flere gæster for at fejre jubilæet sammen med os. I 1991 blev der afholdt landsstævne her i Aalborg på det gamle stadion, og det var også stort for foreningen.

Da blev de gæstende folkedansere og musikere indkvarteret rundt omkring i byen, og så var der en masse opvisninger og arrangementer.

Hvad drømmer du om at føre din forening til. Hvilke ideer har du?

Jeg kunne godt ønske mig, at der ville komme flere dansere til - særligt nogle unge og initiativrige.

Hvis vi var det dobbelte antal medlemmer, kunne vi lave flere arrangementer rundt omkring i byen, og måske kunne Aalborg endnu en gang blive vært for et landsstævne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.