Historisk spisested i Mariager genåbner: Erhvervsmand fra Randers har overtaget

Den nye ejer har lavet aftale med to forpagtere, der håber at slå dørene op 1. maj

Hotel og Restaurant har ligger på Torvet i Mariager og ejendommen kan dateres helt tilbage til år 1660. Arkivfoto

Hotel og Restaurant har ligger på Torvet i Mariager og ejendommen kan dateres helt tilbage til år 1660. Arkivfoto

MARIAGER:Der er gode nyheder til de mange mariagergensere og turister, der ærgrede sig, da Postgaarden i februar blev lukket ned på ubestemt tid.

Det konkursramte spisested og hotel midt på torvet er nemlig blevet opkøbt af erhvervsmanden Jan Hørby, der er direktør i fødevarevirksomheden SR Food i Randers.

Det bliver dog hans genboer, ægteparret Dorthe og Lars Knudsen fra Randers, der skal forpagte den historiske kro i bygningen, som kan dateres helt tilbage til 1660. Parret driver til daglig et cateringfirma med base i Randers.

- Jeg har forhandlet et stykke tid med konkursboet, og så vidste jeg, at Dorthe og Lars gerne ville have sådan et sted, fortæller Jan Hørby, der ikke ønsker at oplyse, hvad han har givet for Postgaarden.

- For mig er Postgaarden en rigtig fin gammel bygning. Den er en del af Mariager, og Mariager er en del af den. De to kan ikke skilles ad, og så er stedet interessant ud fra et investeringssynspunkt. Så det er ikke ren filantropi. Men kombinationen af de to ting gør, at jeg synes, det er en spændende case, siger Jan Hørby.

Dorthe og Lars Knudsen håber at kunne slå dørene op til de historiske rammer 1. maj i år. Arkivfoto

Dorthe og Lars Knudsen håber at kunne slå dørene op til de historiske rammer 1. maj i år. Arkivfoto

Dorthe og Lars Knudsen håber at kunne genåbne den historiske kro til 1. maj.

- Vi håber og tror på, at det kan lade sig gøre. Det eneste vi venter på er at få vores spiritusbevilling, siger Lars Knudsen, der sammen med hustruen vil diske op med danske klassikere på tallerkenen.

- Det bliver gode, gammeldags kroretter. Dansk bøf, wienerschnitzel og stjerneskud for eksempel. På grund beliggenheden kommer vi nok også til at sætte stegt ål på menuen. I caféen kommer vi til at servere masser af smørrebrød, fortæller Lars Knudsen, der forventer at skulle ansætte tre kokke og en række tjenere.

Forpagterparret er i øjeblikket i gang med at udskifte inventaret i kroens køkken. - Men alt andet er i rigtig flot stand, siger Lars Knudsen.

Forpagterparret er i øjeblikket i gang med at udskifte inventaret i kroens køkken. - Men alt andet er i rigtig flot stand, siger Lars Knudsen.

- Vi kommer ikke selv til at stå i køkkenet. Vi byder ind, der hvor vi kan, og så må profferne hjælpe os med resten.

Parrets kalender er allerede åben for bookinger og bestillinger.

- Bygningen og de tilhørende telefonnumre åbner først 26. april. Men vi får nogle henvendelser via Facebook, og vi siger da ikke nej til nogen.

- Det er en gammel drøm for os at få sådan et sted. Vi har nok talt om det i 20 år, og nu bød lejligheden sig så. Vi er jo ikke selv lokale, men vi bliver mere og mere klar over, hvor meget stedet betyder for folk i Mariager. Vi håber, vi kan leve op til deres forventninger, siger Lars Knudsen,

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.