Advarer om storsvindler i Nordjylland: - Han driver folk til vanvid med sine numre og løgne

Morten Holleufer bliver på Facebook hængt ud som en løgner og en bedrager. Han mener selv, at han er offer for en årelang personlig hetz

Illustration: Jette Klokkerholm

Illustration: Jette Klokkerholm

NORDJYSKE vil i de kommende dage bringe flere historier om borgere, der mener, de er blevet snydt af Morten Holleufer. Har du selv en historie? Så vil vi gerne have en mail fra dig på carl.emil.nielsen@nordjyske.dk eller mikkel.viken@nordjyske.dk

NORDJYLLAND:Det var et ubehageligt bekendtskab, som Morten Mortensen stiftede i efteråret 2015. Hans tømrerfirma havde fået en henvendelse fra en kunde i Nr. Lyngby.

- Kunden ville have renoveret sit hus hele vejen rundt, så vi gik i gang med det samme. Det var en opgave, som vi var vant til, siger Morten Mortensen.

Tømrermesteren forklarer, at istandsættelsen havde en værdi af 130.000 kroner. Men de penge måtte han kigge langt efter. For intet blev indbetalt på firmaets konto.

Sådan ser det hus i Nørre Lyngby, som Morten Mortensen renoverede i 2015, ud i dag. Foto: Kim Dahl Hansen <i>Kim Dahl Hansen</i>

Sådan ser det hus i Nørre Lyngby, som Morten Mortensen renoverede i 2015, ud i dag. Foto: Kim Dahl Hansen Kim Dahl Hansen

Han rykkede flere gange kunden for betaling.

- Jeg kørte op til ham hver dag for af få pengene, men han blev bare sur på mig. Han truede mig flere gange på livet for at få mig til at stoppe, siger Morten Mortensen om kunden ved navn Morten Holleufer.

Berygtet i Facebook-grupper

Der har i løbet af det seneste halve år været flere Facebook-opslag, der omhandler Morten Holleufer. Den mand, som ifølge Morten Mortensen har snydt ham for 130.000 kroner.

Navnet har blandt andet floreret i grupperne Løkken Hele Året!, Det Sociale Nordjylland og Redningsdykker DK. Fælles for opslagene er, at Holleufer bliver anklaget for at være en løgner og en svindler. Og læser man kommentarsporene, er der adskillige personer, der kan nikke genkendende til det.

Artiklen fortsætter under billedet...

Screendump fra et kommentarspor på Facebook-gruppen "Løkken hele året!".

Screendump fra et kommentarspor på Facebook-gruppen "Løkken hele året!".

NORDJYSKE har fået et utal af tip fra kilder uafhængige af hinanden, der fortæller om Morten Holleufers svindelnumre. Anklagerne er vidt forskellige. De lyder blandt andet på, at Morten Holleufer sælger jagtrejser, køberne aldrig kommer afsted på. De lyder på, at han sælger ting, han ikke ejer. Og de lyder på, at han får håndværkere til at lave arbejde for ham, de aldrig får betaling for.

Nordjyllands Politi har desuden bekræftet overfor NORDJYSKE, at de har modtaget flere anmeldelser på Morten Holleufer i 2019, og at der er en igangværende efterforskning. Anmeldelserne omhandler forskellige former for berigelseskriminalitet.

Artiklen fortsætter under billedet...

Screendump fra et kommentarspor på Facebook-gruppen "Løkken hele året!".

Screendump fra et kommentarspor på Facebook-gruppen "Løkken hele året!".

Martin søger retfærdighed

Martin Svendsen fra Løkken er ophavsmand til to Facebook-opslag, hvor han offentligt har advaret imod Morten Holleufer. Martin har kendt til Holleufers svindelnumre i mange år, og ser det derfor som sin pligt at gøre folk opmærksomme på ham.

- Mange af svindelofrene har tænkt, at hvis han bare kan forsvinde fra deres åsyn, så vil de ikke gøre mere ved det. Det har jeg bare ikke kunnet sidde overhørig med. Min bevæggrund for at lave de her opslag er, at der ikke har været nogen, der har turde gøre noget, forklarer han.

Artiklen fortsætter under billedet...

Det var dette opslag, som startede hele debatten om Morten Holleufer på "Løkken hele året!".

Det var dette opslag, som startede hele debatten om Morten Holleufer på "Løkken hele året!".

Martin politianmeldte Holleufer for syv år siden. Dengang forsøgte Holleufer at sælge ham 150 liter stjålet dieselolie. Men siden har Martin mistet troen på, at politiet kan få Holleufer til at stoppe sine svindelnumre. Derfor har han offentligt advaret mod Holleufer på Facebook - også selvom det er ulovligt.

- Det, der driver mig, er retfærdighed. Nogen bliver jo nødt til at advare imod ham. Ellers får han bare lov til at fortsætte med at svindle. Han driver folk til vanvid med sine numre og løgne. Det er uretfærdigt, siger Martin Svendsen.

- Jeg gider ikke høre på deres ævl og kævl

NORDJYSKE har kontaktet Morten Holleufer for at høre hans svar på anklagerne om svindel. Han mener selv, at han bliver udsat for en personlig hetz.

- Jeg gider ikke høre på deres ævl og kævl. Martin (Svendsen, red.) har jagtet mig i 10 år. Han har kørt det helt op. Jeg gider ikke blive ved med at høre på ham, lyder det fra Morten Holleufer, da vi fanger ham på en telefonforbindelse.

Vi har snakket med omkring 30 personer, som føler sig svindlet af dig. Kender du noget til det?

- Der er nogle, som jeg har været oppe at skændes med, det er rigtigt. Men ham Martin (Svendsen, red.) han har jagtet mig i 10 år. Jeg gider ikke blive ved med at høre på det.

Men anklagerne kommer jo også fra andre end Martin?

- Han har nogle medløbere med, så det er rigtigt nok. Men jeg gider snart ikke bruge mere krudt på det. Jeg er ved at være så dybt irriteret.

Martin Svendsen er slet ikke overrasket over Morten Holleufers reaktion på anklagerne.

- Han er et flokdyr, og han søger mennesker hver dag. Når jeg er med til at ødelægge hans ry, så er det klart, at han prøver at beskylde mig for noget. Jeg er jo hans fjende nu, siger Martin Svendsen.

- Jeg har betalt ham nok

Morten Mortensen, der renoverede Holleufers hus, har snart fire år senere stadig ikke modtaget betaling for sit arbejde. Han endte med at politianmelde Morten Holleufer for bedrageri og trusler.

- Han har ikke betalt så meget som en enkelt krone, og hvad renoveringen angår, så er alt, som det skal være, lyder det fra Morten Mortensen.

Morten Holleufer er uenig i den udlægning af sagen. Han anerkender, at han mangler at betale en del af regningen for den renovering Morten Mortensen lavede i 2015. Han mener dog, at Morten Mortensens arbejde var fuld af fejl og mangler.

Morten Holleufer mener blandt andet, at tagrenderne på hans gamle hus ikke var lavet ordentligt. Foto: Kim Dahl Hansen <i>Kim Dahl Hansen</i>

Morten Holleufer mener blandt andet, at tagrenderne på hans gamle hus ikke var lavet ordentligt. Foto: Kim Dahl Hansen Kim Dahl Hansen

- Du kan prøve at se på tagrenderne. De er pilskæve. Jeg betalte alt for mange penge til ham dengang. Jeg ved godt, at han (Morten Mortensen, red.) mangler nogen penge. Men jeg har sagt, at han skulle komme op og udbedre de skader. Det ville han ikke, siger Morten Holleufer.

Hvor meget har du betalt ham?

- Det rager ikke jer. Jeg har i hvert fald betalt ham nok.

Huset blev tvangsauktioneret i januar 2018. De nye ejere fortæller, at da de modtog nøglerne til huset, så var der ingen fejl eller mangler på ejendommen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.