Hjørring-virksomhed i nye lokaler og med ny direktør: Har bygget fabrik til 40 millioner

Nu har godt 90 medarbejdere deres daglige gang i bygningen, hvor både produktion, udviklingsafdeling, administration og lager holder til

Foto: Teis Markfoged

Foto: Teis Markfoged

HJØRRING:For ikke længe siden havde Rolltech A/S fordelt sine aktiviteter på tre adresser i Hjørring - en fordeling, der var opstået som knopskydninger og ikke var særlig hensigtsmæssig i det daglige.

Men nu skulle det være slut, blev virksomhedens daglige ledelse enig med de italienske ejere om. Der blev lagt 40 mio. kr. til side til bygning af et helt nyt og samlende domicil til fabrikken, som fremstiller særligt isolerende vinduesprofiler.

Første spadestik blev taget for et år siden, og i dag er bygningen omsider taget i brug. Nu har godt 90 medarbejdere deres daglige gang i bygningen, hvor både produktion, udviklingsafdeling, administration og lager holder til.

Her arbejdes der i treholdsskift døgnet rundt undtagen helligdage med at fremstille profiler i rustfrit stål og plastic, som isolerer langt bedre end de mere traditionelle profiler af aluminium til termoruder.

- Med den nye fabrik har vi samlet det hele på en adresse i stedet for tre som tidligere. Det giver os et langt bedre flow i produktionen, siger administrerende direktør Jesper Holm Thorstensen.

Den nye profil har fabrikken selv udviklet, og eftersom konkurrencen er hård indenfor branchen, får uvedkommende ikke lov at komme ind i produktionen - ganske enkelt fordi industrispionage ikke er et ukendt begreb.

95 procent af produktionen sælges til vinduesfabrikker i udlandet - overvejende i Polen og Tyskland, selv om der også står både Mellemøsten, Kina, USA og New Zealand i transportdokumenterne i ny og næ.

Foto: Teis Markfoged

Foto: Teis Markfoged

Rolltechs italienske ejere har fabrikker i Polen, Rusland, Italien og Danmark - men afdelingen, hvor nye profiler udvikles ligger i Hjørring.

For et par måneder siden sagde administrerende direktør Lars Knudsen farvel til Rolltech for at blive erstattet af Jesper Holm Thorstensen, som kom fra en tilsvarende stilling hos Dantherm i Skive, hvor han stadig bor.

- Det er halvanden times kørsel hver vej, så vi kigger på sommerhuse nær Hjørring i øjeblikket, siger Jesper Holm Thorstensen, som foreløbig bliver boende i Skive.

Rolltech A/S

Virksomheden blev etableret i 1986.

Er netop flyttet i nye lokaler på Johs. E. Rasmussens Vej 12 i Hjørring, en investering på 40 mio. kr.

Tidligere havde Rolltech tre adresser i Hjørring.

Fremstiller profiler til termoruder - og har udviklet en specielt varmeisolerende profil fremstillet af rustfrit stål og plastic.

95 procent af produktionen går til eksport - overvejende til vinduesfabrikker i Polen og Tyskland. Der er eksport til det meste af verden.

Virksomheden, der har italienske ejere, har godt 90 medarbejdere, som i treholdsskift sørger for, at der er gang i produktionslinjerne døgnet rundt - året rundt.

Hver uge kører godt 50 lastbiler til og fra fabrikken.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.