Kommune vil placere nyt lægehus på omstridt grund - og borgerne er vilde med idéen

Borgerne i Hirtshals hæger om Cirkuspladsen, men plan om nyt lægehus hilses velkommen fra flere sider

Hvis kommunens ansøgning går igennem, skal lægehuset ligge i sydlige ende af Cirkuspladsen ( tæt på skiltet). Arkivfoto: Claus Søndberg

Hvis kommunens ansøgning går igennem, skal lægehuset ligge i sydlige ende af Cirkuspladsen ( tæt på skiltet). Arkivfoto: Claus Søndberg

HIRTSHALS:Borgere i Hirtshals vil ikke have hvad som helst placeret på Cirkuspladsen, men planer om et nyt lægehus modtages positivt.

I 2017 bad byrådsmedlem Jørgen Christensen (V) byrådet sige nej til supermarkeder på Stoltzes grund og helt friholde Cirkuspladsen for byggeri. Borgermøder i forbindelse med byfornyelsen havde vist et stærkt ønske om at frede ikke mindst Cirkuspladsen.

- I et tidligere projekt blev området tæppebombet med supermarkeder. Lægehuset skal kun optage en fjerdedel af Cirkuspladsen. Det er derfor en helt ny situation, siger Jørgen Christensen (V).

- Lægehuset er en samfundsgavnlig aktivitet, som bringer lægerne tættere på apotek og tog. Det er et rigtigt godt projekt.

En genial placering

Også handelsstandsforeningen ser frem til et nyt lægehus på Cirkuspladsen.

- Der er stor opbakning fra Handelstandsforeningens medlemmer, siger handelschef, Per Martensen.

- Det nuværende lægehus er fint, men det ligger lidt afsides. Det er bedre med et lægehus på Cirkuspladsen, siger Per Martensen.

- Jeg må indrømme, at jeg ikke havde set ideen komme, men da jeg hørte om projektet tænke jeg: hold da op: En genial placering på Cirkuspladsen.

Har søgt 14,4 mio. kr.

Bykoordinator John Kongerslev fra Byforum Hirtshals oplyser, at byforums bestyrelse endnu ikke har diskuteret forslaget.

- For egen regning synes jeg, at det er en god ide, at placere et nyt lægehus centralt. Det bliver en fordel for byens beboere, men også for dem, som kommer udefra på grund af nærheden til tog, siger John Kongerslev.

- Området omkring det gamle rådhus har udviklet sig til noget pænt, blandt andet med renoveringen af Sømandskirken. Jeg håber, at arkitekterne tilpasser et nyt lægehus til de omkringliggende bygningers arkitektur.

- Man skal huske, at i Hirtshals er man øm over pladsen.

Kommunen har søgt 14,4 millioner kroner fra en ny pulje på 207,6 millioner kroner, som Sundheds- og ældreministeriet har oprettet.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.