Sport Plus

Idrætscenter i Jammerbugt har ambitioner: Vil renovere for 62 millioner

Jetsmark Idrætscenter skal efter alt at dømme renoveres for 62 millioner. Nu er ønskerne for centeret helt på plads, og et nyt springcenter og en café er blandt andet på ønskelisten

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Centerleder John Nielsen har store planer for Jetsmark Idrætscenter, som både indebærer et nye springcenter og en ny café. Foto: Mette Nielsen

PANDRUP:Der er højt at flyve og dybt at falde. Det må være mottoet for Jetsmark Idrætscenter.

Et nyt springcenter er nemlig en del af udkastet for den forestående renovering for knap 62 millioner kroner. Det kommer til at være i en helt ny hal, hvor der bliver trampoliner, tre springgrave og mere til. Hvis springcenteret bliver etableret, skal man til Aars for at finde noget lignende, fortæller centerleder John Nielsen.

- Der er et stort potentiale her, og vi har allieret os med gymnastikforeningen, som har lovet, at de nok skal komme med ildsjæle og hold, siger han.

Projekter for renovering

Alle omklædningsrum og toiletter bliver nyrenoverede eller nyetableret

En ny café i stueetagen

Nye fleksible mødelokaler i stuetagen

Renovering af kælderen

Ny springgymnastiksal med tilhørende repo

Den nuværende 1. sal gennemrenoveres

Der etableres lokaler til fysioterapeut for udlejning

Nyt tag hallerne

Nyt indgangsparti

Idrætscenteret skal energioptimeres

Springcenter giver flere kunder

Gymnastik skulle ifølge centerlederen være en idræt med udvikling og fremgang. Selvom et springcenter kan antyde, at det udelukkende er for gymnaster, vil det også kunne tilbyde aktiviteter til andre grupper.

- Det kan være for helt spæde børn, som skal have hjælp med den motoriske udvikling. Vi vil få en mulighed for at få flere kunder ind i centeret, siger John Nielsen

Handicappede vil også kunne bruge springcenteret til at udvikle deres motorik. Hallen bliver i halvandet plan, hvor den øverste halve etage bliver en multifunktionel sal. Her bliver der lavet en kravlevæg, og der kan også være holdtræning deroppe.

Der skal flere i Caféen

Jammerbugt Kommune står for en stor del af finansieringen. Derfor skal kommunalbestyrelsen godkende det projekt, som bestyrelsen for Jetsmark Idrætscenter har lagt frem. Økonomiudvalget anbefalede i sidste uge, at projektet bliver godkendt på det næste kommunalbestyrelsesmøde 25. april.

En af de centrale planer for Jetsmark Idrætscenter er også, at der skal laves en helt ny café. Den nuværende ligger på 1. sal.

Caféen skal flyttes ned i underetagen, så flere af centerets gæster kommer forbi. Det er håbet, at det kan øge indtjeningen.

Caféen skal flyttes ned i underetagen, så flere af centerets gæster kommer forbi. Det er håbet, at det kan øge indtjeningen.

- Vores forbillede er idrætscenteret i Vrå og Vendsyssel. Her kommer man direkte ind i caféen ved ankomst, og det er også vores tanke, at det skal flyttes ned i underetagen, hvor man går direkte ind, siger John Nielsen, der gerne vil have trafikken af mennesker igennem caféen.

Ved renoveringen af Jetsmark Idrætscenter skal der også tænkes på, hvordan Jammerbugt F.C. kan blive ved med at klæde om i centeret.

Jammerbugt F.C. skal være der

Hvis klubben formår at rykke op i 1. division, kræver det, at der er omklædningsrum på 50 kvadratmeter. De nuværende er kun 30.

- Vi vælter hele pibetøjet med de 7 omklædningsrum. Så får vi otte omklædningsrum, hvor to bliver større. Så kan holdet bruge dem, siger John Nielsen.

Omklædningsrummene skal kunne klare, hvis Jammerbugt F.C rykker op i 1. division

Omklædningsrummene skal kunne klare, hvis Jammerbugt F.C rykker op i 1. division

Planerne er lavet indenfor en ramme på 62 millioner kroner. Hvis det skulle vise sig, at budgettet ikke kan holde, skal nogle projekter sorteres fra, og det kan gå ud over omklædningsrummene.

- Det er et punkt, hvor vi ikke får penge tilbage. Det er en ren udgift, siger John Nielsen.

Café og springcenter er investeringer, hvor idrætscenteret forventer en øget indtjening. Der er også investeringer i energibesparende tiltag som eksempelvis nyt tag, hvilket skal give mindre omkostninger. Det vil der ikke være i nye omklædningsrum, og derfor vil det være noget af det første på listen, der bliver streget.

Noget er fravalgt

Men John Nielsen tror fuldt og fast på, at alle projekter kan holde sig indenfor budgettet. Der er i forvejen blevet valgt nogle ting i renoveringen fra, og det er blandt flere værelser til udlejning og en fællessauna.

- De investeringer har vi parkeret, da vi hellere vil have et springcenter og omklædningsrum. Så der har været nogle ofringer undervejs, siger John Nielsen.

Kommunalbestyrelsen skal tage stilling til om projektet kan fortsætte 25. april. Jammerbugt kommune lægger efter planen 20 millioner kroner i projektet, mens de også optager et energilån på omkring samme beløb på vegne af Jetsmark Idrætscenter.

De sidste penge låner idrætscenteret af en kreditforening, og de regner også med at kunne få bevilliget penge af forskellige fonde.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.