Dagligvarebutik Plus

Ny bestyrelse vil redde Veddums brugs: - Vi er nødt til at prøve alt

Den ny bestyrelse for Dagli' Brugsen i Veddum lader sig ikke skræmme af sidste års store underskud

Dagli' Brugsen i Veddum ligger på hovedgaden og er byens eneste dagligvareforretning. Arkivfoto

Dagli' Brugsen i Veddum ligger på hovedgaden og er byens eneste dagligvareforretning. Arkivfoto

VEDDUM:Der er håb endnu for den lukningstruede Dagli’ Brugsen i Veddum

Det mener de fem lokale veddummer, der har smøget ærmerne op og meldt sig som ny bestyrelse.

icon

Vi kan se nogle muligheder, og jeg kan jo læse og se, at andre brugser har været i samme situation og løst det

Orla Jørgensen, bestyrelsesmedlem, Dagli' Brugsen i Veddum

En af dem er Orla Jørgensen, tidligere formand for Veddum Borgerforening og bestyrer den lokale hjemmeside veddum.dk. Han har boet i byen siden 1984.

- Vi er nødt til at prøve alt frem for at give op på forhånd.

- Vi kan se nogle muligheder, og jeg kan jo læse og se, at andre brugser har været i samme situation og løst det, siger Orla Jørgensen.

Han understreger, at han taler på egne vegne. Da NORDJYSKE fangede ham på telefonen i går, havde den ny bestyrelse endnu ikke nået at stikke hovederne sammen.

Først i aftes blev der holdt konstituerende møde.

3. oktober sidste år indkaldte den daværende bestyrelse for brugsen til krisemøde. Økonomien var trængt med et underskud på 214.000. Da året var omme, var det tal vokset til 280.000 kroner. Arkivfoto

3. oktober sidste år indkaldte den daværende bestyrelse for brugsen til krisemøde. Økonomien var trængt med et underskud på 214.000. Da året var omme, var det tal vokset til 280.000 kroner. Arkivfoto

- Når vi har konstitueringen på plads, regner jeg med, at vi kommer til at sætte os ned og brainstorme på idéer. Og så undersøger vi dem fra en ende af, siger Orla Jørgensen.

Brugsens tidligere bestyrelse trak sig på en ekstraordinær generalforsamling i sidste uge, da det stod klart, at der ikke var flertal for deres forslag om en kontrolleret nedlukning af Dagli’ Brugsen. Kun tre stemte for forslaget, mens 67 ønskede at lade brugsen fortsætte under en ny bestyrelse.

- Det er ikke nogen kritik af den afgående bestyrelse. Det handler om at give det et forsøg mere, siger Orla Jørgensen.

Brugsen, der er Veddums eneste dagligvareforretning, kom ud af 2018 med et underskud på 280.000 kroner. Coop har fået pant i varelageret.

- De kan selvfølgelig komme og sige, at vi ikke kan nye varer, hvis vi ikke kan betale for dem. Men det har ikke været aktuelt endnu.

- 280.000 kroner er mange penge. Men det kan ikke gå værre end at butikken må lukke. Så nu giver vi den en chance.

icon

Andre steder har de haft succes med medlemslån. Brugsen er gået ud til alle medlemmer og sagt ”har I lyst til at låne 1000 kroner til os?” I Gammel Ry har de gjort det, og der er brugsen i gang med at betale lånet tilbage til medlemmerne

Orla Jørgensen, bestyrelsesmedlem, Dagli' Brugsen i Veddum

- Jeg er ikke sikker på, omsætningen er steget så meget siden. Men der er blevet reguleret på nogle ting. En medarbejder er gået ned i tid.

- Og der er allerede etableret en støtteforening, som kan indsamle penge, når der skal investeres. Det kan fx være en ny flaskeautomat. De regner med at tegne mange medlemmer, så det månedlige kontingent bliver beskedent.

- Andre steder har de haft succes med medlemslån. Brugsen er gået ud til alle medlemmer og sagt ”har I lyst til at låne 1000 kroner til os?” I Gammel Ry har de gjort det, og der er brugsen i gang med at betale lånet tilbage til medlemmerne, fortæller Orla Jørgensen.

Brugsen i Veddum har længe kørt på pumperne. Nu er en ny bestyrelse trådt til. Arkivfoto

Brugsen i Veddum har længe kørt på pumperne. Nu er en ny bestyrelse trådt til. Arkivfoto

Handler det i bund og grund ikke om, at folk er nødt til at putte noget mere i kurven?

- Jo, det er da det allervigtigste. Personligt ser jeg det som en investering i fremtiden, hver gang jeg betaler en krone mere for en vare i Veddum. På et tidspunkt kan jeg ikke længere køre så langt, og så er det nødvendigt med indkøb tæt på, siger Orla Jørgensen.

Brugsens revisor har anbefalet en kontrolleret nedlukning for at sikre uddeleren Morten Hald. Går brugsen konkurs, går uddelerens feriepenge tabt.

- Det er ikke de feriepenge, der skal være afgørende for, om brugsen skal fortsætte. Morten (Hald) meddelte også selv, at det vigtigste for ham er, at brugsen kører videre. Og så skal vi nok finde en løsning på det andet, siger Orla Jørgensen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.