Mener det er naturligt, at Tina trækker sig

V-rådmand Mads Duedahl har ikke besluttet, om han ønsker at blive spidskandidat for Venstre, men partiforening går i gang med at lede nu

Hvem skal være næste borgmesterkandidat for Venstre i Aalborg?

Hvem skal være næste borgmesterkandidat for Venstre i Aalborg?

AALBORG:Næste mand i rækken i Venstres byrådsgruppe, vil naturligt være sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl, der også er den, der i Aalborg Byråd med 2586 personlige stemmer er nummer tre på listen over personlige stemmer efter Thomas Kastrup-Larsen (S) og Tina French Nielsen (V).

NORDJYSKE Medier har derfor fluks spurgt Mads Duedahl ind til ambitionerne om at blive Venstres spidskandidat.

- Først vil jeg sige, at det i min verden er helt naturligt og ganske forståeligt, at Tina trækker sig oven på det her valg. Vi må være helt ærlige og se indad og sige, at vi har fået en vælgerlussing i det borgerlige Aalborg. Hvis vi var en bokser, ville vi stadig ligge ned i kanvassen og være totalt groggy.

Han fortsætter.

- Vi er i den borgerlige blok gået tilbage fra 13 til ni (V og K, red.) i den borgerlige blok, så det er klart, at der virkelig skal gøres et arbejde for at revitalisere og genrejse hele det borgerlige projekt i Aalborg, og det kræver selvfølgelig hårdt arbejde. Jeg synes, at Tina French har set rigtigt, at det kræver en ny ledelse af partiet.

Sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl (V) har endnu ikke besluttet, om han vil gå efter at blive Venstres spidskandidat ved næste valg. Arkivfoto: Jesper Thomasen

Sundheds- og kulturrådmand Mads Duedahl (V) har endnu ikke besluttet, om han vil gå efter at blive Venstres spidskandidat ved næste valg. Arkivfoto: Jesper Thomasen

Er du interesseret i at blive spidskandidat for Venstre?

- Det synes jeg, er alt for tidligt at sige noget om. Vi er lige kommet over et valg, og der er langt til næste valg, siger Mads Duedahl, der tilføjer, at det er op til V-medlemmerne at bestemme, hvem det skal være.

Du har ikke selv truffet nogen beslutning om det endnu?

- Nej, jeg har ikke truffet nogen beslutning endnu. Jeg skal også finde ud af, hvilken vej, som jeg skal. Det er ikke sikkert, at man skal politik hele sit liv. Jeg er overordentligt glad for det valg, som jeg har fået, og den rådmandspost som jeg har fået. Men jeg kan også se, at mit parti virkelig trænger til noget kunstigt åndedræt. Jeg vil gerne bruge de næste år på sammen med resten af gruppen og partiet at fokusere på at genrejse Venstre i Aalborg, for det har vi simpelthen behov for.

Formanden for Venstre i Aalborg Kommune, Hanne Fjeldsø Greve, siger om Tina French Nielsen beslutning.

- Det er jo en beslutning, som hun har truffet, og den respekterer vi, siger Hanne Fjeldsø Greve.

Hun henviser til, at den officielle proces med at vælge en ny spidskandidat ifølge vedtægterne begynder to år før næste valg.

- Vi skal stadig igennem det samme arbejde, men nu ved vi så, at det er en anden spidskandidat, at vi skal ud at finde.

Partiet ser på muligheder

Men allerede nu begynder partiet at kigge på mulighederne.

- Selvfølgelig går vi allerede i gang med at lede nu, det er klart, at er vi nødt til.

Med hensyn til, hvad man mere konkret vil gøre, siger formanden.

- Vi begynder i organisationen at afsondre terrænet, det vil jo være meget naturligt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.