Skagen

Motocross med bremsen trukket

Cross Klub Nord i Skagen venter stadig på en afgørelse

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Cross Klub Nord i Skagen har eksisteret siden 1974, og siden er der sket en kraftig bebyggelse i området. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

SKAGEN:Jublen ville næsten ingen ende tage, da kommunens plan- og miljøudvalg i april besluttede sig for at bakke Cross Klub Nord i Skagen op.

Motocrossklubben - der har haft base på Buttervej siden 1974 - var ellers i fare for at lukke på grund af problemer med støj fra maskinerne.

I 2013 klagede nogle naboer over støjen fra klubbens bane. Men politikerne slog fast, at man ikke bare uden videre kan lukke klubben på grund af støj - selv om målinger ganske vist har vist, at den tilladte støjgrænse er overskredet.

Men trods klar opbakning fra politikerne, siger loven, at banen skal miljøgodkendes hos Frederikshavn Kommune, og den godkendelse venter klubben i Skagen stadig på.

- Jeg har netop været i kontakt med Frederikshavn Kommune, og de kan ikke sige noget om, hvornår der kommer en afgørelse. Men jeg kan da godt frygte, at vi bliver bedt om at finde et andet sted at køre motocross. Problemet er bare, at der ikke findes andre steder, siger formanen for Cross Klub Nord Tom Grant Hansen.

Så selv om politikerne har sagt ja til, at klubbens medlemmer træner to gange om ugen, så er sagen langt fra afgjort.

- Problemet er jo, at der aldrig er blevet fulgt op på den miljøgodkendelse, som klubben havde fra 1988 til 1991. Den var udarbejdet af Nordjyllands amt, men siden er der ikke sket noget. Og siden er der jo som bekendt blevet bygget boliger i området, siger Tom Grant Hansen.

I den eksisterende lokalplan er der heller ikke udarbejdet en seriøs beskrivelse af Cross Klub Nords aktiviteter, og derfor skal - hvis der bliver givet en miljøgodkendelse - laves en ny lokalplan for området.

- Jeg er stadig optimist. Men jeg har svært ved at se, hvad vi skal stille op, hvis ikke vi får den godkendelse, siger Tom Grant Hansen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.