Børnepasning Plus

Plads til atter at trække vejret

Børnehuset Aabybro udvider fra 75 til 115 pladser. Den har i mange år haft for få pladser

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Leder af Børnehuset Aabybro, Lisbeth Christensen (stående), er glade for at byggefasen endelig er overstået.

AABYBRO:- Er du borgmesteren, spørger en mørkhåret dreng i samme sekund, NORDJYSKEs medarbejdere træder indad lågen til Børnehuset Aabybro.

Han har fået øje på fotografen, hvis statur og skægvækst åbenbart minder om borgmester Mogens Gades. Men borgmesteren er allerede smuttet inden døre, hvor han venter på at holde tale for den nye tilbygning. Så vi følger med inden for, mens vi følges af mange små nysgerrige blikke.

Børnene er efterhånden vant til, at der render fremmede folk frem og tilbage. De har i ni måneder kunnet følge med i det spændende arbejde med at bygge til og har lært navnene på en masse nye maskiner, fortæller leder Lisbeth Christensen.

- Det har været en spændende tid, men det er også rart, at det hele nu er ved at være på plads. Heldigvis har både personale, forældre og børnene taget det hele med et positivt sind, siger Lisbeth Christensen.

Tilbygningen gør Børnehuset Aabybro til kommunens største børnehave. Den er på i alt 900 kvadratmeter. Udvidelsen har kostet 4,7 millioner kroner.

Børnehuset Aabybro har med den nye tilbygning plads til 115 børn, Børnehaven havde en kapacitet på 75 børn, men har i mange år kørt med stor overbelægning. For at tage noget af presset har børnehaven kunnet drage nytte af de gode udendørsfaciliteter, der hører med, oplyser Lisbeth Christensen. Blandt andet multihuset uden for, som har kunnet rumme nogle af børnene under spidsbelastninger. Dertil kommer, at institutionen råder over nogle af de største udendørsarealer i Aabybro, hvor der er rige udfoldelsesmuligheder.

Borgmester Mogens Gade har også pæne ord med til byggeriet.

- Vi oplever stor stigning i børnetallet i Aabybro. Det kan vi kun imødegå ved at bygge større institutioner og skoler. Det har været en bøvlet byggeperiode. Det har brugerne overlevet, fordi de ved, at det blev godt, siger Mogens Gade.

Den nye kapacitet i børnehaven er i øvrigt tæt på at blive nået. Pr. 1. oktober i år vil barn nummer 111 blive tilmeldt.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst