Økonomi Plus

21 ud af 25 står bag budgetforlig i Rebild

Den Sociale Fællesliste vil ikke være med til at takstforhøjelser i SFO og aflyst kaffepause for rådhusansatte skal finansiere nye driftstiltag

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

På budgettet er der i 2022/2023 afsat 10 mio. til etablering af multiaktivitetshusprojektet MeNaTeket i Øster Hornum.

STØVRING:Efter 14 timers forhandling i byrådsalen på rådhuset i Støvring blev der tirsdag aften indgået politisk forlig om en budgetaftale for 2020-2023.

Det skete dog uden deltagelse af de fire medlemmer af Den Sociale Fællesliste, der efter 10 timers drøftelse valgte at forlade forhandlingerne.

Tilbage var 21 andre medlemmer af byrådet, der sidst på aftenen var klar til at sætte deres underskrift på budgetaftalen for de næste fire år - i skikkelse af Venstre, Konservative. Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Radikale Venstre.

Kaffepausebesparelse er utopi

- Vi ville ikke være med til, at der i budgetaftalen tilføres ekstra driftsmidler til visse områder på bekostning af visse andre parter. Det drejer sig om afskaffelse af kaffepausen om formiddagen for de ansatte på rådhusene, hvor man forventer en besparelse på to mio. om året. Denne besparelse tvivler jeg meget på, også fordi de ansatte også bruger kaffepausen til at snakke fagligt sammen og så bare vil gøre det på andre tidspunkter på arbejdet. Nedlæggelse af kaffepausen skulle som konsekvens give mulighed for at nedlægge 4-5 stillinger, men resultatet bliver i stedet at de ansatte efter min vurdering kommer til at skulle arbejde endnu hurtigere end i øjeblikket i en for dem travl hverdag, pointerer gruppeformand Allan Busk og tilføjer:

- Vi kan simpelthen ikke være bekendt at tage de 10 minutter fra dem, det er efter min mening uforskammet at kræve.

Urimelig SFO takstforhøjelse

Et andet forhold var også afgørende for at Den Sociale Fællesliste udvandrede fra budgetforhandlingerne var, at forældrebetalingen til SFO nu sættes op med 318 kroner per måned.

- Det betyder at forældre fremover skal betale knap 1857 kroner om måneden, hvilket med den nuværende pris på 1539 kroner jo reelt er en stigning på godt 20 procent. Det er mange penge for visse forældre, fordi de reelt skal tjene det dobbelte beløb, og nogle har måske to børn i en SFO, påpeger Allan Busk.

Selv om han og resten af partiet ikke var med til den afsluttende forhandling om budgettet for 2020-2023 på rådhuset i Støvring tirsdag aften, glæder han sig dog over at der nu er afsat penge og sat tidspunkt for anlæg af planlagt cykelsti mellem Skørping og Hellum igangsættes i 2020 og mellem Terndrup og Bælum etableres i 2021/2022.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst