Mågeregulering Plus

Mågeproblemer i Støvring midtby: - Det vigtigste er at stresse dem

Rebild Kommune vært for et informationsmøde for berørte parter på rådhuset med råd fra vildtkonsulent fra Naturstyrelsen. Se de gode råd her

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

En mulig bekæmpelse af måger i bymæssig bebyggelse er at fjerne eventuelle fødekilder, hvorimod det at stresse dem er det mest effektive tiltag. Arkivfoto: Jens Morten

STØVRING:Som konsekvens af et stigende antal henvendelser om mågegener i området Hobrovej/Bavnebakken/Grangårdsvej i Støvring midtby var Rebild Kommune mandag aften vært for et informationsmøde i byrådssalen på rådhuset om mulige løsninger på problemet.

- 18 beboere, erhvervsdrivende og andre interesserede mødte frem, for det pågældende området dækker både erhvervs- og butiksdrivende, private husejere og lejere i boligblokke. Problemet med mågerne er at de larmer rigtig meget, specielt her om sommeren, hvor de har æg og unger i reden. Ind imellem kan de også være aggressive, forklarer naturmedarbejder i center natur og miljø Karen Clausager som tovholder for informationsmødet.

Gode råd fra vildtkonsulent

Med til informationsmødet på rådhuset var også vildtkonsulent Ivar Høst fra Naturstyrelsen, der kom med gode råd til hvordan de berørte kunne mindske problemerne med de larmende måger.

- Her var det vigtigste punkt at stresse mågerne, så de mister lysten til at bygge reder i området. Vildtkonsulenten kom med råd om, hvordan man med forskellige tiltag kan forsøge at skræmme mågerne væk, blandt andet med opsætning af attrapper af ugler eller rovfugle. Flere af mødedeltagerne kunne berette, at de allerede havde forsøgt med skræmmemidler, men at de efter kort tid var nytteløse. Her var rådet fra Ivar Høst, at de hele tiden skulle varieres for ikke at vænne mågerne til dem samt generelt være vedholdende i bekæmpelsen af dem, påpeger Karen Clausager.

En nedskydning også muligt

Vil det ikke lykkedes de berørte af mågeproblemerne i Støvring midtby at skræmme dem væk med forskellige tiltag, er en helt tredje mulighed ifølge Karen Clausager at fjerne æggene eller mågernes reder.

- En mulighed kan også være at få en særlig tilladelse hos Naturstyrelsen til at nedskyde de larmende måger, men i første omgang vil center natur og miljø afvente om de foreslåede tiltag til at holde mågerne væk har en effekt. I første omgang betragter jeg derfor informationsmødet mandag aften som første skridt til en koordineret indsats mod den voksende mågeplage i Støvring midtby, hvor hver enkelt deltager fik mulighed for at fortælle om sine erfaringer, tilføjer hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.