Fritid Plus

Ny driftsaftale for klubhuset i Støvring

Støvring IF’s nye aftale med Rebild Kommune tager udgangspunkt i en 4-årig periode og på samme tilskudsvilkår som andre klubber

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Støvring IF’s klubhus ligger på Kr. Østergaardsvej i Støvring. Foto: Claus Søndberg Claus Søndberg

STØVRING:Kultur- og fritidsudvalget har netop godkendt en ny 4-årig aftale med Støvring Idrætsforening omkring benyttelse og drift af det kommunalt ejede klubhus på Kr. Østergaardsvej 2 i Støvring.

Bygningen anvendes som klubhus for Støvring Idrætsforenings fodboldafdelingen, og i en årrække har Rebild Kommune og Støvring Idrætsforening samarbejdet om driften af bygningen.

Baggrunden for samarbejdet har været et ønske om at skabe størst mulig anvendelse af den kommunale bygning til gavn for det frivillige foreningsliv.

Andre brugere i multisalen

SIF råder over omklædningsrum, møderum, cafeteria og kontorer, og andre foreninger end Støvring Idrætsforening har adgang til multisalen i bygningen.

Foto: Claus Søndberg

Foto: Claus Søndberg

I 2018 er der således foruden Støvring IF’s aktiviteter andre foreningsaktiviteter i selve multisalen, nemlig bridge, AOF, LOF, Dusty Boots, taekwondo og linedance.

Disse foreninger lægger i år sammenlagt beslag på multisalen 29 timer om ugen, og de resterende 21 ledige timer om eftermiddage og på enkelte aftener kan andre interesserede foreninger booke via portalen www.forening.rebild.dk.

Flere aftalemuligheder

Med hensyn til driftsudgifter på bygningen har Støvring Idrætsforening hidtil modtaget et fast årligt tilskud. I 2018 på i alt 523.307 kr. for til gengæld at samarbejde med Rebild Kommune om drift og vedligehold af bygningen, samt at Rebild Kommune kan anvise multisalen i klubhuset til andre folkeoplysende foreninger.

Som udgangspunkt skal SIF selv afholde udgifter til diverse forbrug samt indvendig og udvendig vedligehold med mere.

Det medfører at Rebild Kommunes nuværende samlede udgift til bygningen er det faste årlige tilskud, som i 2018 udgør 523.307 kr.

I valget mellem de af forvaltningens to opstillede mulige scenarier for en beregning af fremtidig tilskud har udvalget valgt den, hvor SIF fodbold får et tilskud på 209.328 kr.

Det er et beløb som en anden fodboldklub med lignende klubhusudgifter, vil kunne opnå via lokaletilskudspuljen.

Endvidere får SIF en betaling på 266.900 kr. for 50 timer, som er de timer SIF stiller multisalen i klubhuset til rådighed for kommunens andre foreninger.

Det betyder et årligt kommunalt bidrag på 476.228 kr., og den nye tilskudsmodel skal gælde fra 2019.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst