EH Aalborg Plus

Kommentar: Trods profilflugt tegner fremtiden lys for EH Aalborg

EH Aalborg har udviklet sig eksplosivt, men den kommende sæson kan blive svær

EH Aalborg-spillerne har sikret sig en ny sæson i ligaen, og det er der grund til at være imponeret af.

EH Aalborg-spillerne har sikret sig en ny sæson i ligaen, og det er der grund til at være imponeret af.

HÅNDBOLD:Trods et nederlag på ét mål til Silkeborg-Voel KFUM i lørdags, var der efter kampen stor glæde hos spillere og ledere i EH Aalborg. Andre resultater betød nemlig, at nordjyderne havde sikret sig overlevelse i ligaen. Et faktum, som der er grund til at være imponeret af.

EH Aalborg blev stiftet i 2015 som et elitesamarbejde mellem Visse IF, Dronninglund IF og Aabybro HK. Klubben overtog sidstnævntes licens i 2. division. På fire sæsoner er klubben altså rykket op to gange, og den første sæson på øverste hylde endte med overlevelse.

Udviklingen af klubben har været eksplosiv - både organisatorisk og sportsligt - og det har været spændende at se holdet vokse i løbet af indeværende sæson. De første kampe var skæmmet af tekniske fejl og store nederlag, men holdet har dette forår præsentere sig fra en helt anden solid og mere selvbevidst side.

Det har resulteret i tre sejre i de seneste seks kampe, hvilket altså rakte til overlevelse.

Vanskelig sæson

Man må dog formode, at udviklingskurven vil flade ud for EH Aalborg det kommende år, og meget peger i retning af, at 2019-2020 sæsonen kan blive vanskelig.

EH Aalborg mister således sin i særklasse bedste spiller, når Laura Damgaard flyver videre til Viborg HK. Damgaard er med 175 nummer to på HTH Ligaens topscorerliste og har hele sæsonen været holdets leder. Det er hende holdkammeraterne har søgt, når der var været pres på.

En anden markant profil i skikkelse af Julie Jensen er også fortid. Hun fortsætter karrieren i Herning-Ikast Håndbold. Julie Jensen er EH Aalborgs største skudtrussel udefra, og inden onsdagens sæsonlukning mod Randers HK er hun noteret for 115 kasser.

Damgaard og Jensen har tilsammen nettet 290 gange. Det er 43 procent af holdets mål, der i ét hug bliver revet væk, når kampen i Randers fløjtes af onsdag aften.

Klar med kommende profiler

Laura Damgaard kan næppe erstattes af en spiller på samme niveau, så målet må være at tilknytte et par erfarne ligaspillere og så ellers udvikle egne talenter. Dem er der heldigvis for klubben mange af, og spillere som Line Berggren Larsen og Anne Brinch-Nielsen er mod slutningen af sæsonen blomstret op og er gode bud på kommende profiler.

Så selvom 2019-2020 sæsonen kan blive svær, tegner fremtiden lys for EH Aalborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.