Frederikshavn Blackhawks Plus

Nordjysk floorballfest blev spoleret: Vi har en stærk vinderkultur, så det er en tom følelse

Sjællændere stod i begge finaler i vejen for nordjyske gulddrømme

60
Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen Foto: Kim Dahl Hansen

Foto: Kim Dahl HansenEsbjerg Florball

FLOORBALL:Der var nordjysk deltagelse i både herrernes og damernes finale i DM i floorball, men det blev en tam nordjysk lørdag i Esbjerg. Hos mændene tabte Frederikshavn Blackhawks med 1-2 til Benløse Floorball Club, men AaB's kvinder led et 3-4 nederlag til Copenhagen FC. Til gengæld vandt Frederikshavns kvinder med 4-3 i bronzekampen over Århus Floorball Klub.

I herrernes finale skulle guldet findes mellem de forsvarende mestre, Frederikshavn Blackhakws, og sidste års sølvindere, Benløse Floorball Club, hvorfor det var en gentagelse af sidste års finale.

De to mandskaber leverede en yderst spændende og hæsblæsende finale, der dog blev en målfattig en af slagsen, men det var ikke, fordi det skortede på chancer. Begge målmænd viste sublime evner og reflekser i målene, men i sidste ende var det Benløses målmand, som kunne løfte armene i vejret, og det skuffede Blackhawks kaptajn, Andreas Glad.

Foto: Kim Dahl Hansen

Foto: Kim Dahl Hansen

- Kulturen i Frederikshavn det er, at vi skal vinde hver gang, så det er en tom følelse, vi står med. Vi har kun tabt én kamp udover den her, så det er hårdt.

- Kampen kunne gå begge veje, men i begge ender står der to kanongode målmænd. Vores egen redder måske 10 til 15 100 procents redninger, og deres målmand stod ligesådan. Vi angrebsspillere må bare tage den på vores skuldre. Det er os, der koster i dag, lød det fra Andreas Glad.

Frederikshavnerne formåede dermed ikke at gentage sidste år triumf, men de vandt tidligere på året pokalturneringen, og derfor har det ikke været en helt katastrofal sæson for de sejrsvante vendelboere.

- Om to ugers tid kan det godt være, at vi vil se tilbage på en tilfredsstillende sæson med en pokaltitel, hvis vi tager i betragtning, at vi inden sæson mistede fem bærende spillere. Der må jeg bare sige, at vores unge spillere har trådt i karakter i år, sagde holdets anfører.

Andreas Glad blev efter kampen kåret til åres spiller i Danmarksturneringen, men det hjalp ikke på humøret.

- Det er ikke nogen trøst lige nu. Jeg har den samme tomme følelse som alle andre i det omklædningsrum, jeg er på vej ind i. De titler der er fine nok at få, men lige nu har jeg mest bare løst til at smide den væk, for vi spiller for guld, og nu står vi med sølv, sagde Andreas Glad.

Finalekompleks for AaB

I damernes finale spillede sæsonens to suverænt bedste hold fra hver deres del af landet mod hinanden. Kampen bølgede frem og tilbage, men Copenhagen FC løb med guldet, da de med under et minut tilbage af tredje periode scorede det afgørende mål til 4-3. Det er dermed endnu ikke lykkedes AaB's kvinder at vinde guld - til gengæld har de fået sølv hele syv gange.

Og det irriterede holdets spillende træner, Michell Knøsen, at hun fik den syvende sølvmedalje til samlingen.

Artiklen fortsætter under billedet

Foto: Kim Dahl Hansen

Foto: Kim Dahl Hansen

- Vi har prøvet det en del gange før, men vi er også det hold, der spiller os i finalen hvert år, så vi viser også, at vi kan. Men når vi kommer til de her finaler, så får vi nerver på, og får ikke vist, hvad vi kan, og det er hamrende irriterende at gå på banen med den følelse.

- Det er bare at gribe kampen an og levere, men det gør vi bare ikke i dag. Nu har vi efterhånden prøvet en del gange, at det glipper til sidst. Vi forsøger at lægge pres på for at få det afgørende mål, og det bider os i røven, fordi vi glemmer forsvaret, sagde Michell Knøsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.