Louise og Asger vandt byggegrund i Bedsted: Men de sagde pænt nej tak

Manglen på familie tæt på var en vigtig årsag til, at vinderne af byggegrund i Bedsted valgte at sige nej tak

Louise Schrøder og Asger Olsen - og deres dengang halvandet år gamle søn Asbjørn - vandt i 2017 en byggegrund i Bedsted. Men de gjorde aldrig brug af grunden, og bor stadig i København. Arkivfoto: Peter Mørk <i>Foto: Peter Mørk</i>

Louise Schrøder og Asger Olsen - og deres dengang halvandet år gamle søn Asbjørn - vandt i 2017 en byggegrund i Bedsted. Men de gjorde aldrig brug af grunden, og bor stadig i København. Arkivfoto: Peter Mørk Foto: Peter Mørk

BEDSTED/KØBENHAVN:Medieopmærksomheden var stor, da Bedsted i sommeren 2017 inviterede børnefamilier fra storbyen til at ”opleve en weekend i Thy”. Med udlodning af en byggegrund til en af familierne.

Men selv om vinderne, Louise Schrøder og Asger Olsen, var oprigtigt fristet af at flytte fra København til Thy, så bor de stadig i deres treværelserslejlighed ved Islands Brygge i København. Familien er for fire måneder siden blev forøget med Sejr, lillebror til Asbjørn på snart tre år, der for halvandet år siden var med i Thy.

Louise Schrøder og Asger Olsen har ikke opgivet at ”få luft under vingerne” og komme væk fra storbyen. Men det var ikke mindst afstanden til nær familie, som fik dem til at vælge ikke at flytte til Thy.

Bedsteforældre er vigtige

- Det kunne have været fedt, hvis en af os havde haft forældre i Struer eller et andet sted i nærheden. Men bedsteforældre er vigtige for en børnefamilie som os, og vi ville have haft tre timer til den nærmeste, fortæller Louise Schrøder.

Hun er oprindelig fra Odder, hvor hendes mor stadig bor, mens hendes far bor på Ærø. Asger har sin mor på Frederiksberg, og i dag er det derfor gerne hende, der får lov til at træde til, når et sygt barnebarn har brug for at blive passet.

33-årige Louise er uddannet geolog. Nu er hun på barsel, men er i øvrigt uden fast arbejde, ligesom for halvandet år siden. Hendes et år ældre mand, der er maskinmester og elektriker af uddannelse, arbejder fortsat hos Siemens i Ballerup.

- Jeg tror ikke, at vi vil forsøge os med noget magen til. Men jeg kan sagtens forestille mig, at vi laver et andet projekt, siger Erik Linnet, formand for Bedsted Thy Byforskønnelse Aps. Arkivfoto: Peter Mørk <i>Pressefotograf    Peter Moerk</i>

- Jeg tror ikke, at vi vil forsøge os med noget magen til. Men jeg kan sagtens forestille mig, at vi laver et andet projekt, siger Erik Linnet, formand for Bedsted Thy Byforskønnelse Aps. Arkivfoto: Peter Mørk Pressefotograf Peter Moerk

Men det var ikke muligheden for at få arbejde i Thy, der afskrækkede dem. Og oplevelsen af lokalsamfundet bidrog absolut til, at de seriøst overvejede tilbuddet:

- Det var megasjovt, og nogle fantastisk søde mennesker. Og det var helt fantastisk at opleve, hvordan folk gik sammen om en sag og en pissefed idé, fortæller Louise Schrøder.

I alle tilfælde var de dog ikke så fristet af at skulle bygge et nyt hus - også selv om de fik en byggeklar grund kvit og frit.

- Vi ville nok hellere købe noget brugt, og vi kunne se, at der stod mange gode huse rundt omkring. På den måde ville vi få flere kvadratmeter for pengene, siger hun.

icon

Det var megasjovt, og nogle fantastisk søde mennesker. Og det var helt fantastisk at opleve, hvordan folk gik sammen om en sag og en pissefed idé

Louise Schrøder

Barren var sat for højt

Bedsted Thy Byforskønnelse Aps. havde håbet at få 16 børnefamilier som deltagere i ”Oplev en weekend i Thy” - og som deltagere i konkurrencen om byggegrunden.

Det blev kun til fire.

- Men det blev en god weekend, hvor vi kom meget tæt på deltagerfamilierne. Det havde ikke været muligt, hvis der var kommet 16 familier, siger Erik Linnet, formand for Bedsted Thy Byforskønnelse.

Men han erkender, at ”barren nok var sat for højt”: - Det er utroligt svært at trække folk til, som ikke har tilknytning til egnen i forvejen. At træffe sådan en beslutning, kræver rigtig mange ressourcer.

- Jeg tror ikke, at vi vil forsøge os med noget magen til. Men jeg kan sagtens forestille mig, at vi laver et andet projekt, siger Erik Linnet.

Byggegrunden på Østergade 14 i Bedsted er nu gået tilbage til Bedsted Thy Byforskønnelse Aps. Den er fortsat ubebygget.