Trævirksomhed dækket af støv fra cementfabrik: Hvad fanden sker der?

Ejer, Peter Møller, mødte tirsdag på arbejde til stoppede ventilationer og et lag af gråt støv overalt. Han undrer sig over, at myndighederne ikke holder mere opsyn

PM Træ og Interiørs robotplæneklipper og resten af virksomheden har fået en ordentlig omgang støv i forbindelse med tømningen af en lagerhal på den anden side af vejen fra virksomheden.

PM Træ og Interiørs robotplæneklipper og resten af virksomheden har fået en ordentlig omgang støv i forbindelse med tømningen af en lagerhal på den anden side af vejen fra virksomheden.

VESTER HASSING: - Hvad fanden sker der?

Det var tanken, der gik igennem hovedet på Peter Møller, medindehaver af PM Træ og Interiør, da han tirsdag mødte på arbejde i virksomheden i Vester Hassing og så, at alt var dækket af støv.

icon

Alt er bare gråt - biler, bygninger, udenomsarealer, robotplæneklipper og åkander i en lille sø vi har.

Peter Møller, medindehaver af PM Træ og Interiør

- Alt er bare gråt - biler, bygninger, udenomsarealer, robotplæneklipper og åkander i en lille sø vi har, fortæller han.

Støvet sidder også på træerne. Foto: Martin Damgård

Støvet sidder også på træerne. Foto: Martin Damgård

Det var dog nemt at regne ud, hvor støvet kom fra, for PM Træ og Interiør er genbo til tre lagerhaller, hvoraf den ene er ved at blive tømt for materiale, som Aalborg Portland har haft opmagasineret.

- Det støver bare helt vildt, og vindretningen fører det herover, fortæller Peter Møller, der er godt træt af situationen.

- Her ser rigtigt træls ud, og vi forsøger ellers at holde det pænt, siger han.

Han fortæller, at støvet ikke kun ligger udenfor, men at der også er beskidt indenfor, og at luftfiltrene til virksomhedens lakafdeling skal skiftes, fordi de er stoppede af støv.

- Noget af støvet er også så fint, at filtrene ikke fanger det. Det betyder, at det kommer ned i de lakerede emner, så lige nu er vi også i gang med at danne os et overblik over, om vi skal have noget lakeret om, siger han.

Stoppet indtil videre

I sin frustration over situationen har han ringet til både myndighederne og Aalborg Portland.

- Aalborg Portland har været herude og håber på, at vi kan finde en løsning. De vil gerne vaske vores biler og skifte luftfiltre i vores lakanlæg, siger Peter Møller.

Henriette C. Nikolajsen, der er Miljø-, energi- og QMS-manager ved Aalborg Portland, bekræfter, at man har været ude og tale med Peter Møller. Hun kan godt forstå, at han er træt af, at det støver.

icon

Det skal det ikke gøre, og det er vi helt med på. Men når man har noget meget let støv, og man åbner en port, så skal der ikke ret meget vind til, at det hvirvles rundt.

Henriette C. Nikolajsen, miljø-, energi- og QMS-manager ved Aalborg Portland

- Det skal det ikke gøre, og det er vi helt med på. Men når man har noget meget let støv, og man åbner en port, så skal der ikke ret meget vind til, at det hvirvles rundt, siger hun.

Hallen som Aalborg Portland er ved at tømme. Foto: Martin Damgård

Hallen som Aalborg Portland er ved at tømme. Foto: Martin Damgård

Hun fortæller, at håndteringen af materialet foregår inde i hallen, men at det ikke kan undgås, at det støver, når porten åbnes.

- Ligesom det støver, når landmanden kører på marken, så støver det også, når man åbner en port, hvor der er et let materiale bag, siger hun.

Hun fortæller dog, at man har indstillet flytningen af materialet på baggrund Peter Møllers henvendelse og vinden.

- Hvis det ikke blæser, sker der ikke noget, når man åbner porten og kører ud, men nu hvor det blæser så meget, lukker vi porten og venter, til der er helt vindstille, siger hun.

- Og når vi starter op igen, kører vi derop og sikrer os, at der er helt vindstille, inden vi begynder, tilføjer hun.

Kendte ikke til lagerhal

Peter Møller er tilfreds med Aalborg Portlands imødekommenhed, men han undrer sig over, at der ikke er mere kontrol fra myndighedernes side.

icon

Det frustrerer mig virkelig, at vi som lille virksomhed bliver forfulgt helt ned i detaljen, når en stor virksomhed kan lave sådan noget svineri.

Peter Møller, medindehaver af PM Træ og Interiør

- Vi har lige haft miljøtilsyn fra Aalborg Kommune, og de går i detaljer med alt. Det er super godt, og vi retter ind efter alle regler. Men det frustrerer mig virkelig, at vi som lille virksomhed bliver forfulgt helt ned i detaljen, når en stor virksomhed kan lave sådan noget svineri, siger han.

Teamleder i BorgerMiljø hos miljø- og energiforvaltningen ved Aalborg Kommune, Torben Nygaard Petersen, oplyser, at kommunen ikke har haft kendskab til, at Aalborg Portland har brugt lagerhallen til opbevaring og derfor ikke har ført tilsyn med den. På baggrund af Peter Møllers henvendelse er man dog straks gået i gang med at undersøge sagen nærmere.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.