Frederikshavn White Hawks Plus

White Hawks-direktør får travl sommerpause: - Vi skal beholde så mange som muligt

Frederikshavn White Hawks får svært ved at holde på to udenlandske profiler. Men derudover håber Henrik Andersen på at beholde en lang række spillere med kontraktudløb

Foto: Peter Broen

Foto: Peter Broen

ISHOCKEY:Den nordjyske ishockeysæson er ovre i Metal Ligaen, efter Aalborg Pirates og Frederikshavn White Hawks lørdag afrundede bronzekampene. Her sikrede White Hawks klubbens femte sæt bronzemedaljer på seks år.

De knap så ædle af medaljerne falder dog i god jord i Frederikshavn trods semifinalenederlaget til Rungsted Seier Capital, som i øjeblikket suser mod DM-guldet.

- I bund og grund spiller man selvfølgelig for at vinde og komme i finalen. Men jeg synes, at vi har haft en fornuftig sæson. Vi har fået brugt en del af vores unge mennesker, nyt trænerteam. Det gør heller ikke noget at tage dem mod Aalborg, som vi så er en tand bedre end, siger direktør Henrik Andersen.

Ser han isoleret på spillet på isen, så bliver tilfredsheden endnu større.

- Vi har overrasket masser af eksperter og leveret noget af det bedste ishockey i Frederikshavn i mange år. Så jeg er stolt og glad. På den måde er bronzemedaljerne mere, end vi kunne forvente i år, siger direktøren.

Foto: Peter Broen

Foto: Peter Broen

White Hawks har fornøjelsen af Jari Pasanen i spidsen for holdet endnu en sæson. Det skal være med til at løfte frederikshavnerne.

- Vores træner skal virkelig sætte sit aftryk nu, hvor han kender ligaen. Så vi ser frem mod en sæson med samme træner og håber på at beholde langt størstedelen af spillerne. Vores erklærede mål er som altid top-4, men det er for tidligt at sige, om vi stiler højere. Vi skal først nu i gang med at arbejde med sponsorer, så det er for tidligt at sige rent økonomisk, siger Henrik Andersen.

Listen med spillere, som Frederikshavn White Hawks skal arbejde med at beholde, er dog lang.

Cam Spiro har allerede meldt ud, at han gerne vil til en højere liga, mens Alexander Bumagin med stor sandsynlighed skøjter videre til nye eventyr.

- Bumagin er en dygtig spiller, der normalt tjener flere penge end i den danske liga. Så jeg har svært ved at tro på, at det er realistisk at beholde ham, fortæller han.

Foruden de to er der 14 spillere i klubben med kontraktudløb inden den kommende sæson. Langt størstedelen af første- og andenkæderne gennem sæsonen står klubben faktisk uden papir på.

Der er dog ikke snakket kontrakter med nogen gennem slutspillet.

White Hawks-spillere med kontraktudløb efter denne sæson

Alexander Bumagin

Cam Spiro

Ian Brady

David Friedmann

Evan Jasper

William Boysen

Christopher Frederiksen

Simon Grønvaldt

Jeppe Holmberg

Kristian Jensen

Kasper V. Kristensen

Thomas Larsen

Christian Mieritz

Marcus Pedersen

Aphiwat Sengthaisong

Rasmus Søndergaard

- Som udgangspunkt har jeg en idé om, at de fleste gerne vil spille i White Hawks. Nogle spillere venter selvfølgelig til efter slutspillet med at sige noget om, hvad de vil. Men der skulle gerne være mulighed for forlængelse ved samtlige, siger Henrik Andersen.

Men eftersom Cam Spiro og Alexander Bumagin med stor sandsynlighed vinker farvel til havnebyen i nord, skal der uanset hvad findes nye forwards til holdet.

- Det er der ingen tvivl om. Vi vil gøre alt, hvad vi kan for at forstærke holdet inden for den økonomiske ramme. Det kan være både udlændinge og danske spillere. Vi er ude og agere i markedet nu, men vi kommer ikke til at tegne et fuldt hold inden for den næste måned, siger White Hawks-direktøren.

Sidste år blev Radim Piroutek, Mikkel Bertelsen og Christoffer Åkesson hevet op fra ungdomsholdene. Dem forventer Henrik Andersen også at se mere til.

- De har gjort det rigtig godt. Dem kommer vi til at satse på. De skal have endnu mere spilletid og blive en mere fast bestanddel. Om der kommer en enkelt ung spiller mere op, kan jeg ikke sige noget om. Men det må ikke være alt for ungt et hold, slutter han.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.