annonce

3 gode råd: Sådan får du et godt naboskab

Et godt forhold til dine naboer er guld værd. I kan for eksempel hjælpe hinanden med små ting i dagligdagen og holde øje med hinandens hjem, når I er på ferie. Der er ikke noget værre end en nabostrid, som måske startede som en lille uoverensstemmelse, men pludselig har hobet sig op til permanent kold luft mellem dig og dine naboer. Undersøgelser viser også, at nabostridigheder har en stor negativ effekt på vores livskvalitet. Derfor er det grundlæggende vigtigt, at du er god til at kommunikere med dine naboer. Der er dog også andre mere konkrete tips til et godt naboskab. Dem får du tre af i denne artikel.

God dialog er altid vejen frem

Som nævnt kan du undgå mange frustrationer med dine naboer ved at have en god og sober dialog. I stedet for at gå og brænde inde med ting, der irriterer dig, så gå direkte til din nabo, og sig tingene på en pæn måde. Ellers risikerer du at gå og ophobe en masse irritation og måske komme til at snakke grimt om den pågældende nabo til nogle af de andre i kvarteret. Det kommer der ikke noget godt ud af.

Ved at sige noget får du også blik for, om din nabo overhovedet er klar over, at han gør noget, der irriterer dig. Ofte vil du have tendens til at tænke ting som “Åårh, hvorfor kan han ikke se, at det er irriterende, når han slår græs hver søndag, før jeg overhovedet er stået op?” Ofte er din nabo slet ikke klar over, at vedkommende generer dig. Ved at starte en dialog om problemet kan det være, at din nabo er mere end villig til at ændre på sin adfærd, nu hvor han ved, hvordan du har det.

Vær imødekommende og hjælpsom

Et vigtigt, men simpelt råd, er altid at hilse på dine naboer. Det lille “hej” og et smil er vigtigere, end du måske går og tror. På den måde viser du nemlig, at du anerkender din nabo og respekterer vedkommende. Du behøver ikke stoppe op til en sludder hver gang, så længe du bare husker den lille anerkendende hilsen.

Husk også at hjælpe hinanden, hvor I kan. Det behøver ikke at være store tjenester. Det kan være simple ting som at vande planter for hinanden, når I er på ferie, eller at tilbyde at tage affald med på genbrugsstationen, hvis du alligevel selv skal af sted. Det er ting, der ikke koster meget tid, men som kan være en stor hjælp.

Alarmsystem sikrer hjemmet endnu mere end blot at hjælpe hinanden

Ligesom du kan tilbyde at vande planter eller tømme postkasse for din nabo, kan du tilbyde at se efter hjemmet, når din nabo ikke er hjemme. Nabohjælp i forskellige former er rigtig effektivt til at forhindre indbrud. Hvis du ser en lidt mistænkelig type, du ikke har set i kvarteret før, er det særdeles effektivt at spørge ind til, hvad vedkommende laver, eller om der er noget, du kan hjælpe med. Ofte vil det få potentielle indbrudstyve til at dreje om på hælen.

Du kan selvfølgelig ikke gøre det ud for en privatalarm, som reagerer prompte, hvis der er indbrud, men du kan bruge din menneskelige intuition til at holde øje med mistænkelige ting. Hvis du vil have en sikkerhed, der er helt i top, når du ikke er hjemme, så find dit alarmsystem hos Verisure.dk, eller læs om Verisure og Falck Alarms samarbejde her. Hos Verisure kan du endda kombinere nabohjælp med privatalarmen ved at give dine naboer adgang til alarmen, så de også tilkaldes i tilfælde af indbrud.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.